DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
TÜPRAŞ’tan Ekrem İmamoğlu’na Kıyak! (Bir milyar Lira)
  • Finans 365
  • Finans
  • TÜPRAŞ’tan Ekrem İmamoğlu’na Kıyak! (Bir milyar Lira)

TÜPRAŞ’tan Ekrem İmamoğlu’na Kıyak! (Bir milyar Lira)

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin lokomotif şirketlerinden TÜPRAŞ, körfez halkını üzecek bir gelişmeye imza atmaya hazırlanıyor. Kulislerde TÜPRAŞ’ın Şirket merkezini Kocaeli’den İstanbul’a taşıma kararı aldığı ve yönetim kadrosu değil bir çok idari yapıyı İstanbul’a getireceği iddia ediliyor. Peki İmamoğlu ile ne alakası var? Devamı haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
TÜPRAŞ’tan Ekrem İmamoğlu’na Kıyak! (Bir milyar Lira)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜPRAŞ şirket merkezinin Kocaeli’den alınarak İstanbul’a getirilmesi çok önemli bir gelişmedir. Şirketler merkezlerinin olduğu vergi dairelerine vergileri ödenir. Taşınma halinde TÜPRAŞ’ın yeni vergi dairesi İstanbul sınırları içerisinde olacaktır.

Bilindiği gibi vergi daireleri il sınırları içerisinde tahsil edilen vergilerin yüzde 6’lık kısmını Büyükşehir belediyelerine tahsis etmektedir. Geçtiğimiz yıllarda türkiye’nin vergi rekortmeni illeri arasında birinci sırada İstanbul, İkinci sırada ise Kocaeli yer almaktadır. Kocaeli’nin bu denli vergi gücüne sahip olmasının sebebi toplam vergilerinin yüzde 85’lik kısmını TÜPRAŞ’tan karşılanmasıdır.

Kocaeli’ne TÜPRAŞ kaynaklı vergilerden düşen gelir yaklaşık 1,5 milyar lira şirket merkezinin taşınması durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesine aktarılacak tutar yaklaşık bu civarda olacak.

Haberler şimdilik bir iddia niteliği taşısada önümüzdeki günlerde bu konunun gündeme geleceği belirtiliyor. Zira siyasi çevrelerde bu tür haberler sıkça konulmuş ve “TÜPRAŞ’I çıkarsan ne kalır” söylemleri ifade edilmişti. Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediye kadrosuna TÜPRAŞ’Lı isimleri aktarması İmamoğlu ve TÜPRAŞ arasındaki ilişkiyi organik bir hale getirebiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP