SED Destekleri Yeniden Geliyor Beklenen Zam Geldi Mi?

SED Destekleri Yeniden Geliyor Beklenen Zam Geldi Mi?

Ailelerin şu sıra tek düşüncesi çocuklarına iyi bir gelecek sunabilmek. Ancak pandemi buna pek müsaade etmiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
SED Destekleri Yeniden Geliyor Beklenen Zam Geldi Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre ailelere çocuk bakımından gayet zorlamıyor. Maddi olarak çıkmazda olan ailelerin yaşadığı sıkıntıların haddi hesabı belli değil. İş bulmayan ailelerin yaşadığı bu duruma devlet, destekleri ile son vermeyi amaçlıyor. Dört koldan devlet desteği veren yetkililer ailelerin en zor zamanlarında onların aynında oluyor. Yapılacak olan yeni devlet desteği tamamen çocuklara yönelik olacak. Bu devlet desteğinin yanında okula giden çocuklar için 2 ayrı ödeme daha yapılması gündemde. Verilecek olan devlet destekleri daha öncede de verilen SED destekleri olarak geçen destek paketi. Bu pakette bir çocuğun ihtiyacı olan her şeyi karşılayacak miktar mevcut. Anne babalar kendi ihtiyaçları için çalışmaya devam ederken devlet ailelerin üzerindeki yükü alarak çocukların bakını üstleniyor.

2 Evrak Önemli

Verilecek olan develi destekleri 1000 TL olarak hesaplanıyor ve çocuk sayısı önemli olamayacak. Verilecek olan destek de en önemli nokta çocukların 18 yaşında küçük olması. Bu bağlamda 18 yaşından küçük çocuğu olan ailelere devlet başvuru yapın diyor. Başvurular E Devlet üzerinden yapılacağı gibi dileyken aileler muhtarlıklardan ve kaymakamlıklardan da başvuru yapabilir. Yapılacak olan başvurularına ardında devletin 1 hafta içinde cevap vermesi bekleniyor. Başvur evrakları içinde olmazsa olmaz denile en önemli belge gelir belgesi olacak. Ayrıca muhtarlıktan alınan muhtaçlık aylığı da önemli olan bir diğer belge olacak. Bu iki belgenin eksik olası galinde devlet destek vermemeyi planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP