Annelerin 13 bin 300 TL Nakdi Ödeme Alması İçin Ne Yapması Gerekiyor? Şartlar Değiştirildi

Annelerin 13 bin 300 TL Nakdi Ödeme Alması İçin Ne Yapması Gerekiyor? Şartlar Değiştirildi

ABONE OL
28 Ocak 2023 22:09
Annelerin 13 bin 300 TL Nakdi Ödeme Alması İçin Ne Yapması Gerekiyor? Şartlar Değiştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuğu olan kadınlar için ödemelerini sıklaştıran devlet yeni bir ödeme için düğmeye bastı. Bu ödemeden işsiz anneler daha çok yararlanacak. İşte detaylar.. Yapılan açıklamaya göre devlet annelere toplamda 13 bin 300 TL ödeme yapılacak. Ödemeler farklı başlıklar altında sınıflandırılacak. Hepsi aynı anda verilmeyecek ödemeler için başvuru yapılması gerekiyor. Ödeme başlıkları da belirlendi. Buna göre doğum parası, emzirme parası, doğum izni parası, yarım gün parası olarak ödemeler gerçekleştirilecek. Bazı ödemeler aynı anda verilecek olsa bile diğer ödemelerin taksit şeklinde verilmesi bekleniyor. Tüm ödemelerin toplamı13 bin 300 TL olarak hesaplandı. Annelerin ilk olarak alacağı ödeme doğum parası olarak gözüküyor. Doğum parası çocuk sayısına bağlı olarak ödenecek. İlk çocuk için 300 TL olarak belirlenen tutar ikinci çocuk için 400 TL 3. Ve diğer sayıda çocuklar için sabit 600 TL ödeme yapılacak.

Yakın Tarihte Zam Söz Konusu Değil

Doğum paraları periyodik olarak ödenmeyecek. Tek seferlik bir ödeme olarak planlanıyor. Çocuk doğar doğmaz başvuru yapılmadıysa devlet vatandaşa bir şans daha sunacak. 2015 yılından sonra doğum gerçekleşmişse tekrardan başvuru yapmak mümkün olacak. Bir diğer ödeme ise süt parası olarak açılandı. 202 TL olarak belirlenen süt parası için ilerleyen günlerde zam beklentisi yok. Anne çalışıyor ise sigortalı olmalıdır. Ancak anne çalışmıyorsa ve baba sigortalı şekilde çalışıyorsa ödeme babaya yapılabilecek. Doğum izni parası için çalışmalar tamamlandı. En yüksek meblağlı ödeme doğum izni parası olurken 13 bin 300 TL ödeme yapılacak. Asgari ücrete oranlanarak meblağının belirlendiği belirtildi.

Devlet doğrultusundan oluşturulan ilk ödeme doğum parasıdır. Haziran Temmuz Ağustos ya da daha sonra bebek sahibi olacak ailelere koşulsuz ödeme yapılacak. İkinci ödeme ise halk arasında süt parası olarak tanınan emzirme ödeneği olacak. Son ödeme ise çalışan bayanlara sağlanacak olan doğum izni parasıdır. Bu ödeme ise toplu ve maaş tutarı üzerinden hesaplanan rakam kadar olacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP