DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Çin’in Gündeminde Yine Kripto Paralar Var

Çin’in Gündeminde Yine Kripto Paralar Var

Blockchain teknolojisi ve son yıllarda oldukça tutulan kripto para birimleri, uzakdoğu ülkesi ve dünya ekonomi devlerinden Çin'de kendini iyice hissettirmeye ve sesini duyurmaya başladı. Öyle ki, Çin devletinin resmi medya kanalları geçtiğimiz günlerde kripto para ve blockchain teknolojisinin topluma getirebileceği potansiyel faydaları övecek paylaşımlarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Çin’in Gündeminde Yine Kripto Paralar Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkedeki Büyük Basın Yayın Kuruluşlarının Son Günlerdeki Ortak Konusu: Blockchain Ve Kripto Paralar

Uzakdoğu ülkesindeki en büyük yayın kuruluşlarından olan The People’s Daily gazetesi ile ülkede iktidarda olan Komunist Parti’nin resmi medya organları geçtiğimiz günlerde kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi hakkında bir takım açıklamaların yer aldığı bir makale yayımladılar. Makalede bahsedilene göre sektörün altında yatan üstün teknoloji hem Çin’li vatandaşlara fayda sağlayabilecekken hem de gazetenin 3 milyonu aşkın uluslararası okuruna yardımcı olabilir.

Makalenin başlangıcında blockchain teknolojisinin taklit edilme, kamu gönenci (refahı) ve gözetim açılarından insanlara ne tür faydalar sağlayabileceğinden bahsedilirken devamında ise dağıtık merkezsiz defterlerin üstün yapısı okuyuculara aktarılmakta.

Blockchain, İnternetin Yeni Hali

Komunist Parti medya kuruluşları ve The People’s Daily tarafından yayımlanan makalede blockchain teknolojisinden potansiyel olarak internetin bir sonraki, yeni hali hali olarak bahsediliyor. Çin devletinin sosyal hizmet veren makamları, müdürlükleri, kuruluşları vb. organlarının altyapılarını birleştirmek ve alakalı kanunlarla politika ve stratejilerin formülasyonunu güçlendirme adına blockchain teknolojisinin tanıtılması ve daha iyi kullanılması gerektiğine dair fikir ve düşüncelere yönelik ifadeler de ayrıca makalede bulunmakta.

Kripto Para Ve Blockchain Arasında Birtakım Farklar Mevcut

Makalede ayrıca blockchain teknolojisi ile kripto para birimlerinin arasındaki ayrıma da dikkat çekildi. Bu konuya ayrı bir bölümde yer verilen makalede Blockchain’in kripto para birimi Bitcoin’in geliştirilmesine ve sürdürülmesine yardımcı bir alt teknoloji olduğuna dikkat çeken yazıda bu, blockchain teknolojisinin sadece ekonomik alanda değil daha bir çok farklı alanda da işe yarayabileceği, teknolojinin daha bir çok uygulamada daha yardımcı olabileceği aktarıldı.

Kripto Paralar Uzakdoğu Ülkesinde Zor Bir Dönemden Geçmişti

Küresel pazarın yüzde 98’inden fazlasını geçmişte temsil eden Çin, bilindiği üzere kripto para sektörüne geniş yasaklamalar yapmış ancak bu yasaklamalar dahi Çin’in sektördeki yerini sadece yüzde 15 düşürebilmişti. Çin’in bu tutumu, ülkenin bu üst teknoloji hakkında ilgili olduğunu ve kendi kripto parasını yapmak istediğini gösteren adımlar gibi gözükmekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP