DOLAR

32,3462

0.29%
EURO

35,1386

-0.02%
ALTIN(gr)

2.307,08

1,31%
BİST 100

%
Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin Son Dakika 650 TL Ödemeleri Başlıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin Son Dakika 650 TL Ödemeleri Başlıyor

Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin Son Dakika 650 TL Ödemeleri Başlıyor

Eşi vefat eden kadınların bazıları her haktan yararlanamayabiliyor. Maaş ya da destek alamayan kadınlar için devlet ödeme yapmayı planlıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Eşi Vefat Eden Kadınlar İçin Son Dakika 650 TL Ödemeleri Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşi vefat eden kadınlar için yeni çalışma planları yolda. Herhangi bir sebepten dolayı hak kaybı yaşayan kadınlar için yapılacak ödemenin tutarı da belirlendi. 650 TL olarak yapılacak ödeme iki ayda bir olacak şekilde planlandı. Muhtaç ve dar gelirli aileleri kapsayacak olan bu ödeme için başvuru şartları da belirlendi. 43 farklı destek paketi içinde var olan bu ödemelere ek başka ödemelerin de olması da konuşuluyor. Nakdi olarak yapılacak ödemede en önemli kıstas ise kadının hiçbir haktan yararlanamıyor olmasıdır. SGK’dan ya da diğer devlet kurumlarından hiçbir şekilde ödeme alınmaması da gerekli.

Eşi Ölen Kadınların Başka Haklardan Yararlanmaması Gerekiyor

Eşi ölen kadınlara devlet maaş hakkı da tanıyor. Ancak bazı durumlarda kadınların böyle bir hatan yararlanması imkansızlaşıyor. Pandemiden dolayı ekstra bir işte çalışmak da imkansız gibi görünüyor. Devlet kadınların mağdur olmaması için ödemleri sıklaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca yapılacak olan ödemelere ileriki dönemlerde zam yapılması da konuşuluyor. 2 ayda bir 650 TL olarak yapılacak ödemeler ayda 325 TL’ye denk geliyor. Dileyen vatandaşlar başka başvurularda da bulunabilir. Özellikle barınma konusuna çok hassas lan devlet barınma desteklerinin kapsamını artırdı. Ev içinde maddi eksiklik mevcutsa tadilat konusunda vatandaşa yardımcı olunabiliyor. Başvuruların Sosyal Dayanışma Ve Yardımlaşma Vakfına yapılması istenecek. Başvuru takibi ödemelerde yaşanacak sorunlar gibi durumlarda ilgili kurum burasu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP