DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Emekliye 3 Ödeme Birden Verecek Olan Bankalar Ödenek Miktarında Artışa Gitti
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekliye 3 Ödeme Birden Verecek Olan Bankalar Ödenek Miktarında Artışa Gitti

Emekliye 3 Ödeme Birden Verecek Olan Bankalar Ödenek Miktarında Artışa Gitti

Emekliler bu dönemde en zor kredi, ödeme alan kategorilerden biri. Gerek maaş azlığı gerek iş sahibi olunmaması gibi faktörler birincil sebeplerden. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Emekliye 3 Ödeme Birden Verecek Olan Bankalar Ödenek Miktarında Artışa Gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşanan bu durum ise emeklileri hayli mağdur ediyor. Pandemi dolayısıyla iş bulmaları zor olan emekliler geliştirilen yeni aşılara bel bağlamış durumda. Buna göre aşılanma bittikten sonra sokaklara çıkma seçenekleri olacak. Ancak sokaklara çıkma tarihleri şu aşamada tam anlamıyla net değil. Bu bağlamda emeklilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamaları için devlet desteğine ve banka kredisine ihtiyaçları var. Bu ihtiyacı vaktinde gidermedikleri taktirde mağduriyet katlanarak artacak. Devlet yaptığı saha çalışmalarında bu durumunu fark ettiğinden dolayı bankalarla aynı masaya oturdu. Kamu bankaları ve özel bankaların bir kısmıyla yaptığı anlaşmaya göre emeklilere belli şartlar dahilinde ödeme verilecek. 2750 TL’ye varacak olan ödemeler emeklinin aldığı maaşa göre yer yer 3 bin TL’yi dahi bulabilecek.

Online İşlemler Şimdi Geçerli Olmayacak

Bu üç ödeme, promosyon ödemeleri ikramiye ve prim ödemeleri, başlıklarıyla sıralanıyor. Ödemelerden yararlanmak için vatandaşların ilgili bankalarından emekli maaşlarını almaları gerekiyor. Kişiler maaşlarını bu bankalara taşıyarak verilecek ödemelerden yararlanabilecek. Bankalar vatandaşlara 3 senelik taahhütname imzalatarak bu durumu garanti altına alacak. Taahhütnamede geçen süre doldurulduğu taktirde dileye vatandaşlar taahhütnameyi yenileyebilir ve tekrardan promosyon alabilir. Ödeme verecek bankalar ise TEB, İş Bankası, Ziraat Bankası ve Akbank olarak açıklandı. Bu bankalardan ödeme almak isteyen vatandaşlar bankaların şubelerine gidecekler. Online şekilde işlemler yürütülmeyecek. İmza işlemleri ıslak imza olarak tamamlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP