DOLAR

32,5902

0.34%
EURO

34,8339

0.26%
ALTIN(gr)

2.505,87

0,88%
BİST 100

%
Altın Fiyatları Yükseliyor mu?

Altın Fiyatları Yükseliyor mu?

Rekor üstüne rekor kıran altın, yatımcısının yüzünü güldürüyor. Bu ivme daha ne kadar yükselişte olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Altın Fiyatları Yükseliyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada yaşanan pandemi, bölgesel gerilimler ve diğer ekonomik gelişmeler altının fiyatını yukarılarda tutmaya devam ediyor. Zaman zaman gerileme yaşasa da altın güvenli bir yatırım aracı olma özelliğini korumaya devam ediyor.

Sekiz haftadır yükselişte olan altın fiyatları bir miktar düşmeye başladı. Ancak fiyatların her an değişkenlik göstermesi altın alsam mı, bozdursam mı düşüncesini kafalarda tutmaya devam ediyor.

Elinde altın bulunan yatırımcı son dönemde yaşanan artışlardan hayli memnun. Ancak bu memnuniyet altın satışı yapanlar için çok da geçerli değil. Özellikle bu dönemde alım yapacak kesim gram altın, çeyrek altın veya cumhuriyet altını sıkı bir şekilde takip ediyor. Düşme eğiliminde olsa dahi fiyatların yüksek olması vatandaşı düşündürmeye devam ediyor.

Bilinen en değerli ve kaybolmayacak yatırım şekli olan altın, pandeminin yarattığı ekonomik gerilimde güven vermeye devam edecek gibi gözüküyor. Uluslar arası piyasalarda altın fiyatlarının yükseliş grafiğini devam ettireceği sinyalleri, yatırımcıları altına yönlendiriyor.

Dünya genelinde ABD ve Çin arasında yaşanan ticari gerilimin çözümlenmesiyle, fiyatların dengeleneceği ve altının kısa ve ota vadede iyi şekillenmiş bir seyirde gideceği bekleniyor.

Korona virüs salgınının ekonomi üzerindeki hasarı durdurmaya yönelik teşvik tedbirlerini uygulamaya konması altının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasını sağlamıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP