DOLAR

32,3884

0.21%
EURO

35,0912

-0.03%
ALTIN(gr)

2.325,28

0,26%
BİST 100

%
EYT’liler İçin Önemli Gelişme, Kimler Erken Emekli Olabilecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • EYT’liler İçin Önemli Gelişme, Kimler Erken Emekli Olabilecek?

EYT’liler İçin Önemli Gelişme, Kimler Erken Emekli Olabilecek?

Erken emekli olmak herkesin hayalidir, uzun yıllar çalıştıktan sonra rahat bir yaşam sürmek için çabalamak ve emekli olmak için bazı düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda yapılan düzenlemeler buna yardım ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
EYT’liler İçin Önemli Gelişme, Kimler Erken Emekli Olabilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Primlerini dolduran vatandaşlar yaşlarını dolduramazlarsa emekli olamıyorlar, bu kişilere EYT’li denir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla alakalı bir açıklama yaptı, açıklamaya göre EYT’liler için yeni düzenlemeler yapılacak. Emeklilikte yaşa takılanlar için kolaylıklar da sağlanacak, bundan sonra prim günlerini doldurmuş olan vatandaşlar yaş sınırı yüzünde engele takılmayacak.

Meclis Tarafından Yeni Teklif Sunuldu

Ak Parti kanadından yeni gelen haberler pek çok vatandaşın yüzünü güldürecek. Meclise sunulan yeni tekliflere göre 25 yaş altı ve 50 yaş üstü için bir teklif sunuldu. Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan emeklilikte yaşa takılan vatandaşların için bazı açıklamalar yaptı. 40 yaş sonrasında işçi ve memur almadığını dikkat çeken Mahmut Arslan emeklilikte yaşa takılanların iş bulmasının kolaylaşacağını söylüyor. Sözlerine ise şunlarla devam etti, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bu yeni gelişmeler adına açıklamalarda bulundu. “Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar demeyi tercih ediyoruz. Emeklilikte 3 ana parametre var. Sigorta süresi, prim ödeme ve yaş. İkisi olup bir tanesi olmadığında olmuyor. Üçünün aynı anda sağlanması gerekiyor. Maliyet hesapları var. Prensipte de sorunu var. Emeklilik dediğimiz şey teknik olarak kullandığımız tabirde “Yaşlılık aylığı”. Yaşlılık aylığı yaşlı olunca alınır. Dolayısıyla EYT bekleyenlerin ortalama yaşı 48. Dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş yaşlı olarak kabul edilmiyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP