Devlet Destekleri Sıklaşmaya Başladı! Kara Kış İyice Bastırdı

Devlet Destekleri Sıklaşmaya Başladı! Kara Kış İyice Bastırdı

ABONE OL
17 Şubat 2023 10:31
Devlet Destekleri Sıklaşmaya Başladı! Kara Kış İyice Bastırdı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bahar aylarını beklerken bir anda kış mevsiminin bastırması herkesi şok etti. Yakacak destekleri tekrar değerlendirildi. İşte detaylar… Açıklamaya göre devlet tekrardan yakacak desteği verecek ancak konsept bir hayli değişmiş olacak. Buna göre her bölgeye aynı anda aynın şekilde destek ödemesi yapılamayacak. Bölgeden bölgeye farklılık gösterecek olan çalışa vatandaşların ihtiyaçlarına binaen düşünülerek tasarlanacak. Bazı bölgeler için devlet doğ5udan nakdi yakacak desteği sağlayacak bazı bölgeler için hem nakdi yakacak desteği sağlarken hem de doğrudan yalıt alıp vermiş olacak.

Bu seçenek daha çok kışların sert geçtiği bölgelerde hayata geçirilecek. Devlet gıda desteklerinden olduğu gibi eski yöntemleri rafa kaldırıp en güncel ve en işlevsel çalışmalarla vatandaşların karşısına çıkıyor. Yakacak desteğinden yararlanmak isten vatandaşların E Devlete ya da Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına müracaatları gerekiyor. Başvuruyu yapacak olan kilinin 18 yaşından büyük olması gerekirken eve giren gelirin ise kişi başı 700 TL ve altı olması gerekiyor.

Destekler Şekil Değiştiriyor

Devlet yakacak desteklerine ek olarak gıda destekleri de vermeye devam edeceğini açıkladı. Temel ihtiyaçlardan olan gıda ve yakacak için devlet hiç vites azaltmıyor. Devamlı bu destekleri dağıtan devlet gıda desteklerini de nakdi vermeye çalışıyor. Daha önce kutular vs koliler şekline verilen destek amaca hizmet etmiyordu Kimi ailelerin hiç yiyemeyeceği ürünler fazla fazla olurken asıl yiyecekleri gıda ürünü çok azdı. Devlet bu durumun farkına vardığından beri ödemeleri nakdi yaparak vatandaşların yüzünü güldürmeyi başardı. Bu şekilde her aile kendi ihtiyacına göre alışveriş yapabiliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP