DOLAR

32,5125

0.19%
EURO

34,8461

0.34%
ALTIN(gr)

2.488,17

1,06%
BİST 100

%
Sosyal Yardım Alamayanlar İçin Açıklama Geldi Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Sosyal Yardım Alamayanlar İçin Açıklama Geldi Ödeme Yapılacak

Sosyal Yardım Alamayanlar İçin Açıklama Geldi Ödeme Yapılacak

Pandemiden dolayı maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara sosyal yardım yapılması gündemde. Bu sefer bu yardımları alamayanlar için düzenleme yapılacak. Devlet vatandaşı sıkıntıya sokmamak adına tüm yöntemleri değerlendirmektedir. Düzenleme ile 1000 TL sosyal yardım paketi kapsamında yardım alınabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Sosyal Yardım Alamayanlar İçin Açıklama Geldi Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstihdamın azalması, nakit akışının yavaşlaması sebebiyle devlet yardım dağıtmaya devam ediyor. Alım gücünün yükseltilmesi amaçlanmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaş yardımlar sayesinde biraz da olsa rahatlayacak. Bu şekilde iç ticarette para akışının da hızlanması bekleniyor. Covid-19 ile beraber sosyal yardıma ek olarak başka yardım paketleri de görüşülüyor. Her alanda tam destek politikası işletilmektedir. Düzenleme ile yetim ve dul aylığı alan vatandaşların bu yardımdan yararlanması bekleniyor. 1000 TL olarak belirlenen bu yardım TÜED tarafından da takip ediliyor. Ayrıca TÜED 4.faz yardımın da başlatılması yönünde talep oluşturdu.

Herkes Bu Sosyal Yardımdan Yararlanabilecek

Pandemiyle beraber yardım paketlerinin hem sayısı hem sınırı artırıldı. Geçmiş dönemlerde yetim ve dul aylığı alanalar ekstra yardımların bazılarından yararlanamıyordu. Ancak TÜED’in talebiyle beraber bu sorunun ortadan kalkması bekleniyor. Eğer bu talep olumlu sonuçlanırsa 4.faz yardımın kapsamına yetim ve dul aylığı alanlar da girecek. Yardımı almak için mevcut koşulları belgelemek ve başvuru yapmak yeterli olacak. E Devlet sisteminin rahatlığı bu noktada fark ediliyor. Sistem üzerinde gerekli tüm belge ve bilgilere ulaşılacak. Bu şekilde haksız yere yardım alma ihtimalinin sıfıra düşmesi planlanıyor. TÜED ayrıca pandemi süresince herkesin birbirine destek olması gerektiğini belirterek dul ve yetimleri sisteme dahil edilmesi gerektiğini savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP