DOLAR

32,5902

0.34%
EURO

34,8516

0.31%
ALTIN(gr)

2.507,71

0,95%
BİST 100

%
Öğrencilere Müjde Başvuran Herkese 3200 TL’ye Varan Burs Ödemeleri Gerçekleştirilecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Öğrencilere Müjde Başvuran Herkese 3200 TL’ye Varan Burs Ödemeleri Gerçekleştirilecek

Öğrencilere Müjde Başvuran Herkese 3200 TL’ye Varan Burs Ödemeleri Gerçekleştirilecek

Eğitimi devam eden ancak maddi anlamda yetersiz olan öğrencilere burs vermek için birçok kurum ve kuruluş harekete geçti. Devlet burslarına ek olarak gerçekleşen bu ödemlerle ile birçok öğrenci rahat bir şekilde eğitimine devam edebilecek. 1550 TL ile 3200 TL arası yapılacak bu ödemeler birçok öğrenciyi heyecanlandırdı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Öğrencilere Müjde Başvuran Herkese 3200 TL’ye Varan Burs Ödemeleri Gerçekleştirilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her Kurum Kendi Şartını Belirleyecek

Eğitimin her kademesi için gerçekleştirilecek bu ödemeler ile birçok öğrenci fırsat eşitliği yakalayacak. Anaokulu öğrencilerine kadar ödeme gerçekleşmesi planlanıyor. Ödemelerdenfaydalanmak için belli şartlar da aranacak. En çok merak edilen konu olan bursların geri ödemeli olup olmayacağı noktası ise açıklandı. Yapılacak olan ödemeler öğrenciden tekrar istenmeyecek. Çeşitli kapsamlarda ve başlıklarda devam edecek olan ödemeler için başvurular henüz başlamadı. Vakıflar Genel Müdürlüğünün vereceği burslar ise KYK ödemeleri kesinleştiği anda kesilecek. Öğrenciler bu iki kurumdan aynı anda ödeme almayacak.

Burs verecek kurum ve kuruluşlar başvuruda bulunacak öğrencilerin Türk vatandaşı olmasını arayacak. Maddi durumlarını belgeleyen evrakların ise hazır bulundurulması gerekiyor. Burs başvurularında en çok bu evraklara dikkat edilecek. Bazı kurumlar sadece bir yerden burs alınmasına müsaade edecek. Aynı anda 2 farklı yerden burs alınması öğrencinin elenmesine yol açacak. Ders notlarını, transkripti de başvuru dosyasında görmek isteyen kurumlar öğrencinin başarılı olmasını isteyecek. Başarılı ölçütünü, not ortalamasını kurum kendisi belirleyebilecek. Bazı bursların devamlı alınabilmesi içinse sene içindeki derslerin başarılı şekilde verilmesini talep edecek. Kalınan derslerin varlığı bursun kaderini belirleyen en önemli faktörlerden biri olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP