DOLAR

32,3843

0.18%
EURO

35,0035

-0.26%
ALTIN(gr)

2.324,40

0,23%
BİST 100

%
Herkese 1625 Bin TL Ödeme Yapılacak Destek Paketi Kapsamlı
  • Finans 365
  • Finans
  • Herkese 1625 Bin TL Ödeme Yapılacak Destek Paketi Kapsamlı

Herkese 1625 Bin TL Ödeme Yapılacak Destek Paketi Kapsamlı

Devlet vatandaşlar için kapsamlı ödeme paketleri çıkarmaya devam ederken yenir çalışmayla gündeme bomba gibi düştü. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Herkese 1625 Bin TL Ödeme Yapılacak Destek Paketi Kapsamlı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlara anında ödemeli devlet desteklerinin sayısı gittikçe arttı. Vatandaşlar sıra beklemeden ödeme almanın keyfini çıkarırken acil ihtiyaçlarını da halleder oldu. Yapılan yeni çalışma ile devlet 7 farklı devlet desteği verecek vatandaşın ihtiyaçlarını gidermeye çalışacak. En düşük ödeme 750 TL olurken en yüksek ödemenin 1625 TL olması oldukça şaşırtıyor. Destek limitlerinin bu kadar yükselmesi vatandaşların lehine olan bir gelişme. Devlet ödemeleri oldukça esnek tutarak herkesin devlet demeği almasını istiyor. Bunlara ek olarak birçok devlet desteğine zam yapan devlet ödemelerin büyüm çoğunluğunu zamlı olarak vermeyi hedefliyor. Verilecek ilk ödeme 65 yaş ve üzeri olan vatandaşların aşacağı aylıklar olarak takvime işlendi. Buna göre daha önceden 650 TL alan yaşlı vatandaş şimdilerde 699 TL alacağı için oldukça sevinçli.

Bazı Ödemelere Zam Yapılmadı

Bir diğer ödeme ise evde bakı ödemesi olarak açıklanırken evde bakım ödemelerine zam yapılması vatandaşı oldukça üzdü. Evde bakım destek ödemeleri için zam yapmayan devlet bu destek ödemesi için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını duyurdu. Engelli bireyler için verilecek aylılar da ilk kez yetkililer tarafından açıklandı. Buna göre engelli vatandaşa için devlet 558 TL ödeme yapmaya hazırlanıyor. İlk kez verilerek olan ödemenin milyonlarca vatandaşı sevindireceği bilinen bir gerçek. Eşi vefat eden kadınlar için ödemenin yapılacağı anacak bilinenin aksine iki ayda bir şeklinde ödeme yapılacağı da yetkililer tarafından açıklandı.2 ayda bir 650 TL salacak olan kadınların başvuruları E Devletten kabul edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP