Geri Ödemesiz Maddi Yardımlar! Her Başvuran Faydalanıyor!

Geri Ödemesiz Maddi Yardımlar! Her Başvuran Faydalanıyor!

Devlet tarafından yoksul, muhtaç, geliri düşük veya hiç geliri olmayan vatandaşlara yardım ediliyor. Devlet kurumlarına yazılı başvuruda bulunulmalıdır. Detayları ve izlenecek yolları sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Geri Ödemesiz Maddi Yardımlar! Her Başvuran Faydalanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde yaşanan korona virüs salgını sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntıların biraz giderilebilmesi için devlet çeşitli yardımlar başlattı. Geçim sıkıntısı yaşayan ailelere nakdi, ayni yardımlar yapılarak süreci biraz daha rahat atlatmaları hedeflendi. Devletimiz sosyal güvencesi bulunmayan aileleri tespit ederek başlattığı yardımları devam ettiriyor.

Vatandaşa mali destek sağlayan kuruluşlara yazılı başvuruda bulunur ve yardım talep edebilirsiniz. Bu kuruluşlar şunlardır.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Vakıflar Genel Müdürlüğü

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı

Sosyal Hizmetler İHH Vakfı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,

Korona virüs salgını nedeniyle çalışma olanağı kısıtlanan milyonlarca haneye 1000 TL nakdi yardım sağlamıştır. Bu ödenek için başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilir. Diğer kuruluşlar gıda, yakacak, ilaç gibi ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olmakla birlikte, yapılan başvuruları titizlikle incelemektedir.

Büyükşehir Belediyeleri de yardım kapsamında yapılan başvuruları almakta ve ihtiyaç sahibi ailelere desteklerini sunmaktadır. Bu olanaklar için belediyelerden alınacaklar formlar doldurularak başvuru sağlanmalıdır. Ayrıca doğum yapan annelere, engelli vatandaşlara, aylık geliri bulunmayan ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınları ve gazilere, koruyucu ailelere geri ödemesiz maddi yardımlar sağlanıyor. Bu yardımlar sabit veya bir defaya mahsus verilebiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP