DOLAR

32,5494

-0.01%
EURO

34,8754

-0.02%
ALTIN(gr)

2.427,69

-0,08%
BİST 100

%
Emeklilik İçin Banka Ne Kadar Kredi Verir? Emekli Olabilmek İçin Kredi Var Mı?

Emeklilik İçin Banka Ne Kadar Kredi Verir? Emekli Olabilmek İçin Kredi Var Mı?

ABONE OL
11 Aralık 2022 10:53
Emeklilik İçin Banka Ne Kadar Kredi Verir? Emekli Olabilmek İçin Kredi Var Mı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Erken emeklilik adı altında herhangi bir kredi ürünü var mı? Emekli olan kişi bankalardan maksimum ne kadar kredi çekebilir? Emekli maaşı ile kredi çekilebilir mi? Emekliye kredi veren bankalar hangileri? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Bankalar, gerekli şartların sağlanması durumunda bütün kredi çeşitleri için destek sağlamaktadır. Emekli maaşı olan kişiler konut kredisi, taşıt kredisi gibi kredilerden faydalanabilir.

Aylık ödeme tutarı, emekli aylığının yarısını geçmeyecek şekilde belirlenmiştir. Bu uygulama, kanunen yapılmak zorundadır. Yazımızın devamında emekli kredi tutarı ve uygun kredi veren bankalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bankalar Tarafından Emekli Kredisi İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

Emekli kredisi için istenen belgeler emeklilere kredi veren bütün bankalar tarafından ortak olarak istenmektedir. Kredi çekmeden önce istenen evrakların bilinmesinde fayda vardır. Evrakların tamamlanması durumunda başvuru geçersiz sayılmaktadır. Emekli kredisi için istenen belgeler:

  • İkametgah belgesi,
  • T.C kimlik kartı ve fotokopisi,
  • Emekli aylık döküm belgesi,
  • Ek gelir varsa bu durumu gösteren belgeler,
  • Taşıt veya konut kredisi kullanılacaksa satın alacak ev ya da aracın belge fotokopileri istenmektedir.

Yukarıda verilen belgelerin eksiksiz olarak getirilmesi sayesinde emekli kredi başvurusu sorunsuz olarak gerçekleşmektedir.

Emekli Kredisi Kullanma Şartları Nelerdir?

Emekli kredisi şartları 2019 yılında da önceki yıllara benzer şartları taşımaktadır. Emekli kredisi kullanabilmek için bankalar bazı belgeler ve şartlar istemektedir. Bu şartlar, bütün bankalar için ortaktır fakat bazı bankalar kredi durumunuza göre ek şartlar talep edilebilir. Emeklilik kredisi gerekli şartlar:

  • 80 yaşını kanunen doldurmamış olmak gereklidir.
  • Kredi sahibinin yasal ve idari takibinin olmaması zorunludur.
  • Emeklilik durumu, resmi belgeler ile kanıtlanmalıdır.
  • Talep edilen vade tutarının 36 ayı geçmemesi gereklidir.
  • Taksit tutarı, emekli aylığının en fazla yarısı kadar olmalıdır.
  • İpotek üzerinden kredi sağlanacaksa eş rızası gösteren belgenin bankaya verilmesi gereklidir.

Maddeler halinde verilmiş olan şartların tamamının sağlanması gereklidir. Aksi takdirde kredi başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır.

Emekliler En Fazla Ne Kadar Konut Kredisi Kullanabilir?

Emekli konut kredisi kapsamında merak edilen en kritik soru; ne kadar kredi kullanılabileceğidir. Girişte kısmında da belirtiliği gibi bu tutarı belirlenirken aylık emekli maaş tutarı büyük önem taşımaktadır.

Yüksek miktarda emekli maaşı alan kişiler, daha yüksek tutarlarda konu kredisi kullanabilir. Düşük miktarda emekli maaş alan fakat kira geliri gibi ek gelir sahibi olan kişilerde yüksek miktarlarda kredi çekebilir.

Bu durumda emekliler, gelirlerini beyan ettikten sonra maaşlarının 20 katı kadar konut kredisi kullanabilir.

Emekli Kredisinde Hizmet Dökümü Farkı Var Mı?

Emekli kredisi hizmet dökümü farkı SSK ve Bağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bankalar, kredi başvurusu için sadece emeklilik durumuna ve aylık maaş tutarına bakmaktadır. Emeklilerin hangi sigorta kolu üzerinden emekli olduğu önem arz etmemektedir. 4/A, 4/B, 4/C fark etmeksizin bütün emekliler aynı şartlarda kredi kullanmaktadır.

Emekli Kredisinde Hayat Sigortası Zorunlu Mu?

Emekli kredisi hayat sigortası uygulaması bütün bankalar tarafından zorunlu olarak yapılmaktadır. Emekli kredisi kapsamında hangi kredi çeşidine başvuru yaparsanız yapın hayat sigortası yapılmaktadır. Hayat sigortası tutarı da emekliler için biraz daha yüksek olmaktadır.

Bu durumun nedeni, bankaların vefat durumlarında kendilerini ve sizleri garanti altına almak istemeleridir.

Erken Emeklilik İçin Kredi Var mı?

Erken emeklilik konusunda henüz yasal bir düzenleme yapılmadığı için bankaların bu yönde bir kredi kampanyası bulunmamaktadır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP