DOLAR

32,5258

0.19%
EURO

34,5950

0.11%
ALTIN(gr)

2.493,91

0,32%
BİST 100

%
Yaş Sınırlaması Kalktı Tüm Gençler Kredi Çekebilecek Detaylar Belirlendi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yaş Sınırlaması Kalktı Tüm Gençler Kredi Çekebilecek Detaylar Belirlendi

Yaş Sınırlaması Kalktı Tüm Gençler Kredi Çekebilecek Detaylar Belirlendi

Korona virüsle beraber mağdur olanların sayısı milyonlara ulaştı. Durum böyle olunca devlet pandemi öncesindeki birçok kuralını gevşetti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Yaş Sınırlaması Kalktı Tüm Gençler Kredi Çekebilecek Detaylar Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşini kaybeden vatandaşlar, sokağa çıkamayan engelli ve yaşlı bireylere bu defa maddi sıkıntı yaşayan gençler de eklendi. Mevcuttaki tüm iş yerlerinin çalışan almaması hatta açık olan iş yerlerinin kapatılması genç nüfusa darbe vurdu. Kredi almanın yollarını arayan gençler önceden yaş sınırına takılıyordu. Yaş sınırıyla beraber düzenli gelirin olmaması kredi alım sürecini daha da zorlaştırıyordu. Yapılan açıklamaya göre maddi sıkıntısı olan gençler başvurdukları taktirde kredi alabilecek. Kredi limitleri ise bir gencin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak türden. 5 ila 15 bin TL arası kredi alma imkanı sağlanmış olacak. Faizsiz olacak kredilerin ödeme planı da oldukça esnek. Devlet ilk 1 sene ödeme almamayı amaçlıyor.

Özellikle Yaş Aralıklarına Dikkat Edilecek

İlk 1 sene ödeme almayacak olan devlet uygun taksit oranlarıyla ödeme planını oluşturacak. Gençlerin bütçesini sarmayacak ödeme planı için çalışmalar henüz tamamlanmış değil. Başvurular başlamadan önce teknik açıklamayı yapacak olan ilgililer başvuruları hızlı şekilde değerlendirmeyi amaçlıyor. Kaymakamlıklardan ya da Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru oluşturulması mümkün olacak. Yazılı olacak başvurular online şekilde gerçekleşmeyecek. Ancak ödemeler E Devlete yansıtılacak bundan dolayı ödemeyi takip etmek ve olası sıkıntıları tespit etmek kolaylaşacak. Kredi almak isteyen gençler en az 18 en fazla 25 yaşında olmak zorunda. Türkiye Cumhuriyetinde ikamet eden vatandaşların krediden faydalanacağının da altı çizildi. Ayrıca krediden ihtiyaç sahibi gençler yararlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP