DOLAR

32,6045

0.38%
EURO

34,7732

0.01%
ALTIN(gr)

2.498,47

0,58%
BİST 100

%
Emekliler Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Emekliler Ne Kadar Kredi Çekebilir?

Emekli maaşı alan bir kişi ne kadar kredi çekebilir? Emekli birisi ne kadar kredi çekebilir? Maximum emekli birinin çekebileceği kredi tutarı ne kadardır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Emekliler Ne Kadar Kredi Çekebilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli maaşlarına kredi, emekli birisi ne kadar kredi çekebilir? Sorularının beraberinde gelmesine neden oluyor. Kredi çekmek isteyen emekliler kendilerine veya çocukları için kredi çekmek istediklerinde ise önlerine belirli oranlarda limit çıkıyor.

Kredi çekmek isteyen emeklilere maaş tutarına göre kredi limiti veren ve FİNDEKS kredi notunun yüksek olup olmadığına bakan bankalar eğer ki emekli maaşını kredi çekecek olduğunuz bankadan almıyorsanız daha az oranda kredi verebiliyorlar.

Emekli maaşını aldığınız banka ki genellikle Ziraat Bankası veya Vakıfbank olur, maaş aldığınız bankadan kredi çekmeniz durumunda daha fazla kredi alabilirsiniz.

Bunun nedeni maaş aldığınız bankadan kredi çektiğinizde o kredi tutarı kadar para maaş gününden önce hesabınızda bloke olacak olduğundan dolayı banka kendisini bir nevi güvenceye almıştır. Maaş aldığınız bankayı değiştirme şansınız daha sonrasında tekrar vardır ama kredi çektikten sonra değişim yapmanız önerilir.

Emekli ne kadar kredi çekebilir? Bu sorunun yanıtını vermek için ne kadar maaş aldığınızı bilmek gerekiyor. Eğer 1.500 TL maaş alıyorsanız bu durumda aylık ödemesi 1000 TL civarına kadar kredi çekebilirsiniz.

Ziraat Bankası veya devlet bankalarından birisinden kredi çekmek istemeniz durumunda eğer ki maaşınız düşük ise bu durumda daha az kredi alabilirsiniz, ama diğer özel bankalar daha yüksek oranda kredi verebilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP