DOLAR

32,5423

-0.02%
EURO

34,8247

-0.14%
ALTIN(gr)

2.442,97

0,54%
BİST 100

%
Euro Kendi Rekorunu Yineledi, Dolar Sakin!

Euro Kendi Rekorunu Yineledi, Dolar Sakin!

Amerikan Doları dün 3,86 TL seviyesini gerisinde bırakarak önemli bir yükseliş yaşamıştı. Yaşanan bu yükseliş ile birlikte son 4 ay içerisindeki en yüksek seviyesine ulaşmış olan Amerikan Doları, bugüne ise sakin ve durgun bir şekilde başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Euro Kendi Rekorunu Yineledi, Dolar Sakin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikan Doları, Kasım 2017 tarihinden bu güne kadarki en yüksek değerine ulaşırken, Euro ise kendisine ait olan rekor seviyeye bir kez daha ulaştı. Yeni günde 4,80 TL’nin üzerinde giriş yapan Euro, böylelikle tekrar en yüksek seviyesine çıkmış oldu.

Amerikan Doları’nda Son Durum

2017 yılının Kasım ayından itibaren Amerikan Doları eski seviyelerine ulaşamamış ve az da olsa gerilemişti. Fakat dün itibari ile son 4 ayın en yüksek seviyesine tekrardan geldi ve 3,86 TL’lik bir değer üzerinden el değiştirdi. Bugüne ise sakin bir giriş yapan Amerikan Doları, sabah saat 07:30 itibari ile 8.8696 TL’den işlem görmeye devam ediyor.

Euro’da Son Durum

Avrupa’nın neredeyse bütün ülkelerinin kullandığı Euro ise yükselişini devam ettiriyor. Dün itibari ile önemli bir değer artışı elde eden Euro, 4,75 TL seviyesinin üzerine çıkmış ve yakaladığı ivmeyi devam ettirmişti. Euro, bugüne de güçlü bir şekilde başladı ve önemli bir artış daha yaşadı. Euro’nun TL karşısındaki değeri bugün sabah saatleri itibari ile 4,80 seviyesinin üzerine çıktı. Net olarak 4,8039 TL el değiştiren Euro, böylelikle kendi rekorunu da bir kez daha kırarak tazeleme yaptı.

Türk Lirası’nın Değer Kaybetme Nedenleri

Türkiye’deki bankalardan bir tanesinde çalışan bir döviz masası işlemcisi, konuyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu. Piyasaların geliştiğini ancak ortada az da olsa bir olumsuz havanın olduğunu söyleyen döviz masası işlemcisi, TL piyasalarında bu olumsuzluğun çok daha güçlü olarak yaşandığını ve bunun birçok nedeninin olduğunu ifade etti. Afrin süreci, TBMM’de görüşülen ittifak yasaları ve insanların bu konular hakkında taşıdığı endişelerin yanı sıra, yüksek enflasyon oranı ve yüksek cari açık gibi sorunların da TL piyasalarını olumsuz etkilediğini kaydetti. Döviz masası işlemcisi, bu etkenlerin her birinin tek başına değil ama birleşmesi sonucunda piyasaları kötü etkilediğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP