DOLAR

32,5404

-0.01%
EURO

34,9899

0.36%
ALTIN(gr)

2.424,41

0,06%
BİST 100

%
Devlet Yeni Dönemde Gümbür Gümbür Geliyor 2 Ödeme Birleştirildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet Yeni Dönemde Gümbür Gümbür Geliyor 2 Ödeme Birleştirildi

Devlet Yeni Dönemde Gümbür Gümbür Geliyor 2 Ödeme Birleştirildi

Edinilen bilgiye göre vatandaşlar için 2 farklı ödeme yapılması planlanıyor. Çalışmalara ara verilmeden devam eden devlet sona yaklaştı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Devlet Yeni Dönemde Gümbür Gümbür Geliyor 2 Ödeme Birleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla vatandaşlara birçok destekte buluna devlet bu desteklerine bir yenisini daha ekledi. 2 farklı desteği aynı anda verecek olan devlet vatandaşları bekletmeyecek. Başvuru yapanlara anında yardımcı olacak olan yetkililer pandeminin zorlu koşullarına karşı vatandaşları korumaya devam ediyor. İlk olarak verilecek desteğin cenaze masraflarına yönelik olacağı açıklandı. Cenaze masrafları tek seferlik ödenecek ve cenaze sahiplerine ödemesi yapılacak. İlk olarak ölen kişinin eşi araştırılacak eğer eşi ölmemişse ya da gaip değilse veya boşanma olmamışsa ödeme eşe verilecek. Ancak bahsedile durumlar geçerliyse o zaman hak çocuklara geçmiş olacak. Çocuklarda da ölüm ya da soybağının iptali söz konusu değilse o zaman çocuklara ödeme yapılacak. Ancak sayılan bu sebepler mevcutsa o zaman ödeme hakkı anne- babaya geçecek. Anneni babanın da ölümü gaipliği veya soy bağı reddi varsa o zaman cenaze ile kim ilgileniyorsa ödeme ona yapılacak.

Ödemeler Değişiklik Gösteriyor

Ödeme alınabilmesi için ölen kişinin SGK’lı olması gerekecek ve ölmeden önce en az 3 ay boyunca SGK’lı şekilde çalışması gerekecek. Yapılacak bir diğer ödeme ise pandemi estek ödemesi olacak ve bu ödeme periyodik olarak vatandaşlara ödenmiş olacak. 1000 TL olarak hesaplanan ödem için vatandaşların başvuru yapması istenecek. Daha önceden başvuru yapanların tekrar başvur yapmasına gerek olmayacak olası başvurular ise engellenecek. Ödemelerin başvurudan sonra ilk 10 gün içinde yapılması isteniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP