DOLAR

32,5807

0.01%
EURO

34,8656

-0.07%
ALTIN(gr)

2.430,35

0,02%
BİST 100

%
Değerinde SGK’dan Beklenen Müjdeli Haber! 2,840 TL Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Değerinde SGK’dan Beklenen Müjdeli Haber! 2,840 TL Ödeme Yapılacak

Değerinde SGK’dan Beklenen Müjdeli Haber! 2,840 TL Ödeme Yapılacak

SGK tarafından bu pandemi sürecinden dolayı yaşanan zorlu günlerde vatandaşlar için ödemeler gelmeye başladı. Her ay düzenli şekilde ödemeler yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Değerinde SGK’dan Beklenen Müjdeli Haber! 2,840 TL Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüz bin kişinin yararlanmış olduğu fırsatlar detayları belirlendi. Başvuru süreleri internet üzerinden yapılacak ve ardından da bankalar üzerinden her ay içinde hesaplara ödemeler gerçekleşecek. Çocuklu kadınlar çalışma hayatlarına bu şekilde devam edecekler. Ancak bu durumdan da birçok kadının haberi yok. Bakıcı destekler için de açıklamalar geliyor. Çalışan ya da iş hayatına kısa süre için de dönmek isteyen kadınlar için SGK tarafından ödemeler yapılıyor. Avrupa Birliği desteği bulunan Ankara, İzmir ve İstanbul sınırları içinde 0-24 aylık çocuğa sahip olanlar ve sigortalı çalışanlar için bakıcı destekleri de verilecek.

İstihdam Sağlamak Öncelik

Sigortalı olarak çalışma hayatlarına devam etmekte olan kadınların istihdam oranını artmasını sağlama ve eğitimli olarak da bakıcı çalıştırılmalarını desteğini vermek amaçlı SGK kurumlarınca kadınların çalışması için bakıcı destekleri veriliyor. Bu yıl içinde yapılan ödemelere de ayrıca zam geldi. Geçtiğimiz sene bu ödemeler 2600 TL olarak verildi. Ancak bu sene bu orana zam verilerek 2840TL oldu. Özel gereksinimleri bulunan çocuklara ise 3058 TL olarak ödemeleri gerçekleşecek.

Ancak bu ödemeler için gerekli olan bazı şartlar bulunuyor. Bunlar ilk olarak çocuklarının 0-24 ay aralığında ve 4A kapsamında çalışacak olan kadınlara verilecek. Ayrıca Ankara, İzmir ve İstanbul iller içerisinde de ikamet etme şartı da bulunuyor. Bu şartları sağlayan anneler başvurularını gerçekleştirebilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP