Kira Desteklerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor Kapsamı Çok Farklı! Hemen E-devletten Başvurun

Kira Desteklerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor Kapsamı Çok Farklı! Hemen E-devletten Başvurun

ABONE OL
19 Ocak 2023 21:40
Kira Desteklerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor Kapsamı Çok Farklı! Hemen E-devletten Başvurun
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için yeni bir destek paketi daha oluşturuldu. Kira ödemelerinde kolaylık sağlayacak olan kira destekleri ile dar gelirli vatandaşa kolaylık sağlanacak. Belirli şartlar oluşturulduktan sonra bu şartlar uyan vatandaşlara ödeme gerçekleştirilecek. Başvuruların ise hemen başlaması planlanıyor. İşte detaylar..

Birçok Koşul Başvuruda Göz Önünde Bulundurulacak

Eve giren gelirin miktarı bu noktada çok önemli olacak. Gelir miktarının istenen oranın altında olması kira desteğinden faydalanmak için tek ölçüt olmayacak. Kapsam emekli dul ve yetim aylığı alanlar dahil edilmedi. Temel ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı yaşayan vatandaşın kiralarına destek olacak devlet bu sayede birçok problemin önüne geçmiş olacak. Eğitimi devam eden çocuklara ise bu sayede kiradan arta kalan gelirle destek sağlanmış olacak Ancak bu da yeterli olmazsa okuyan öğrenciler için başka destek paketleri devreye konulacak.

Asgari ücretin üçte biri olan hane geliri başvuru şartları için yeterli olsa da bu konu hakkında kesin bir açıklama yapılmadı. Sigortalı işte çalışan vatandaşların hane geliri belirlenecek tutarda olsa dahi kira desteğinden faydalanamayacak. Diğer aylık türlerinden faydalanan vatandaşların kira yardımı alması beklenmiyor. Bu ödemelerin içinde emekli aylığı, dul ve yetim aylığı da dahil edildi. Başvuruların online da olup olmayacağı merak ediliyor. Bu konu ve başvuru tarihleri hakkında diğer bilgilerin yakın tarihte duyurulması bekleniyor. Duyuruların hemen ardından başvurular alınıp kira ödemeleri başlayacak. Online başvuru yapamayacak olanlar ise devlet desteklerinin koordine edildiği birimlerde başvuru oluşturabilir.

Hemen E-devletten Başvurun

İhtiyaç sahibi olan, kirasını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı düzenlemeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı doğrultusundan yaşama geçirilen bu projede 1.100 TL kira yardımı vatandaşa sağlanırken çoğu vatandaş kira yardımı müracaat şartlarını merak ediyor. İşte kira yardımı müracaat şartları;

Sigortası olmayan vatandaşlar

Emekli, dul, yetim aylığından yararlanmayan vatandaşlar

Üstüne kayıtlı rastgele bir gayrimenkulün olmadığı vatandaşlar

Fakirlik sınırının altında muhtaçlık belgesi olan vatandaşlar

Düzenli ve devamlı bir geliri olmayan vatandaşlar bu kira yardımından yararlanabilirler

Kira yardımı İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşam sürdüren vatandaşlara 1150 TL yapılırken başka şehirlerde en az 715 TL’dir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Emineavcı

    Kiramıödemektezorlanıyoruzböybiryardımolursaiyiolurdevletimizvatolsun


HIZLI YORUM YAP