DOLAR

32,3716

0.12%
EURO

35,1037

-0.12%
ALTIN(gr)

2.322,43

0,16%
BİST 100

%
Devlet Eğitim Ödenekleri Veriyor! Eğitim Ödeneği Yattı mı?
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet Eğitim Ödenekleri Veriyor! Eğitim Ödeneği Yattı mı?

Devlet Eğitim Ödenekleri Veriyor! Eğitim Ödeneği Yattı mı?

Yeni eğitim öğretim döneminin gelmesiyle beraber öğretmenlerin gözleri de hesaplara yatacak olan kırtasiye ücretlerine çevrildi. Bu sene hakem kurulu kararı ile bin210TL olarak ödenecek. Öğretmen eğitim öğretim ödemeleri 7 Eylül tarihi itibari ile başlamış durumda. Kırtasiye ücreti detaylarını sizler için araştırdık. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Devlet Eğitim Ödenekleri Veriyor! Eğitim Ödeneği Yattı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her sene eğitim öğretim yılının Eylül ayı içerisin de öğretmenlere eğitim ödeneği yatmakta. Kırtasiye parası olarak da bilinen ödenekleri Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı yollayarak ödeneklerin hesaplara yatmaya başladığını bildirdi.

Eğitim Ödeneği Ne Zaman Verilecek?

Milli eğitim Bakanlığından 81 ile yollanmış olan yazı ile bu yazıya göre öğretmenlerin almış oldukları kırtasiye ücreti yani eğitim ve öğretime hazırlık ücretleri 7 Eylül tarihinden itibaren yatmaya başladı. Ücretlerin yatıp yatmadığı ise banka hesapları üzerinden kolayca kontrol edilebilecek.

Eğitime Hazırlık Ödeneği Yani Kırtasiye Yardımı Nedir?

Devlet memurları kanunun 32. Maddesinde yer alan bilgiye göre hazırlık ücretleri, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıflarına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görev alıp öğretmenlik yapan ( İlköğretim ve okul müdürleri ve müdür yardımcıları, cezaevi okullarında görevli olan öğretmenler, yöneticiler, eğitim uzmanı ve yardımcıları dâhil) ödenen ücrettir.

Resmi gazetede yayımlanan kamu görevlileri hakem kurulu bildirilerinin kararına göre öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her sene içinde yüzde2.5 oranın da zam uygulanıyor. Bu yıl için ödenecek olan tutar ise hakem kurulu kararı gereği bin 210TL olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP