DOLAR

32,3162

0.2%
EURO

35,1419

0.02%
ALTIN(gr)

2.292,48

0,67%
BİST 100

%
Japon Havayolu Şirketi Bitcoin ile Ödemeleri Kabul Edecek

Japon Havayolu Şirketi Bitcoin ile Ödemeleri Kabul Edecek

Japonya'nın önde gelen düşük maliyetli havayolu şirketi Peach Aviation, bir Bitcoin ödeme sistemi uygulayabilmek için çalışmalara başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Japon Havayolu Şirketi Bitcoin ile Ödemeleri Kabul Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda, Japonya’da bir kripto para borsasında yaşanan hacklenme olayını takiben şirketin stratejisini yeniden düşünebileceği yönünde de haberler çıktı. Bu bağlamda, Peach Havacılık ve şirketin Bitcoin alışverişi ortağı mevcut pozisyonlarını açıklığa kavuşturdu.

Coinchech’ten Çalınan 58 Milyar Yen’lik NEM’in Etkisi Olabileceği Konuşuluyordu

Peach Havacılık uçak biletleri için Bitcoin kabulü planını açıkladı. Bu haber, yakın tarihte gerçekleşen, Coincheck’in hecklenmesi ve 58 milyar Yen(528 milyon Dolar) değerindeki NEM’in çalınması sonucu şirketin Bitcoin kabulü yapmamaya karar vereceğine yönelik söylentilere şirket tarafından verilen bir tepki niteliği taşıyor.

Havalimanlarında BTM Bulunacağı Açıklamasını Yaptılar

Şirket, geçtiğimiz yılın Mayıs ayı içerisinde Bitcoin kabulü yapabilmek için Bitpoint Japan isimli kripto para borsası ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Peach Havacılık şirketi yerel yönetim organları ve yerel şirketlerle yapılan işbirlikleri yoluyla Bitcoin ödeme hizmetlerini genişletmeyi planlıyor. Peach ve Bitpoint, havalimanlarında Bitcoin ATM’leri(BTM) kurmayı ve böylelikle havalimanlarındaki restoranlar, mağazalar ve konaklama tesislerinde Bitcoin ile ödeme kabulü yapabilmeyi hedefliyor.

Bitcoin Kabulünden Vazgeçmeyeceklerini Açıkladılar

Peach’in halka ilişkiler sözcüsü tarafından Nikkei Online’a verilen bir demeçte, Peach’in Bitcoin kabulü hizmetine başlaması için zamanlamanın planlandığı açıklamasını yaparak, bu işlemin ertelendiğini doğrulamış oldu. Bitcoin ile ödeme yapmamaya karar verdiklerine yönelik çıkan haberleri ise yalanlayarak, şu an için Bitcoin piyasalarındaki dalgalanma nedeniyle süreci başlatmadıklarını ve piyasalar oturduğu zaman Bitcoin kabulü işlemlerine başlanılacağının da altını çizmiş oldu.

Bitcoin Hizmetini Başlatacaklarını Kesinleştirmiş Oldular

Peach Havacılık’ın Bitcoin kabulü ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamanın ardından Bitpoint Japonya tarafından da bir açıklama geldi. Bitpoint Japonya yetkilileri, Bitcoin kabulü hizmetine yönelik son çalışmaları yürütmekte olduklarını belirterek, hizmetin çıkış tarihini saati saatine kullanıcılar ile paylaşacak olduklarını aktardı. Bitpoint Japonya yetkilileri tarafından aktarılan bu bilgiler de Peach Havacılık şirketinin Bitcoin hizmetini sonlandırmayı düşünmediğinin bir kanıtı olmuş oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP