DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik Yaptırım ve ABD Açıklaması
  • Finans 365
  • Finans
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik Yaptırım ve ABD Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik Yaptırım ve ABD Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik Yaptırım ve ABD Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Türkiye’ye uygulamak istediği yaptırımlar hakkında konuştu.

Türkiye’ye uygulanacak olan yaptırımlar hakkında ABD’nin psikolojik bir savaş verdiğini belirten Erdoğan, ”Bence bunların hepsi psikolojik savaş. Yaptırımla geri adım atmayız. Brunson konusunu pazarlık yapmadık. Brunson konusunda tavır değişikliği Trump’ın sorunudur. İddia edildiği gibi bir pazarlık yapılmamıştır. Biz göbeğimizden ABD’ye bağlı değiliz. Samimi bir ortağı kaybedeceğini de unutmamalı” ifadelerini kullandı.

Yaptırımlar ile Türkiye’nin geri adım attırılamayacak kadar büyük bir ülke olduğunu ve yaptırımlar ile geri adım atmayı düşünmediklerine değinerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptırımlar arasında kredi alma konusunda sorunlar olabileceği sorusuna ise ”bugüne kadar o krediler ile buraya gelmedik’ yanıtını verdi.

Başkan Trump Açıklaması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Tavır değişikliği Trump’ın sorunu. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya konulmasını doğru bulmayız. Dışişleri Bakanımız aracılığıyla, Ebru Hanım’ın İsrail’den çıkışına yardımcı olunması iletilmiştir. Ebru serbest bırakılmış ama pasaportuna el konulmuştu. ABD’lilere pasaportunun verilerek Türkiye’ye dönüşüne yardımcı olabileceklerini söyledik. “Karşılığında Brunson’u vereceğiz” demedik. Bu tür bir pazarlık olmadı. Netenyahu’nun, “Bana Trump telefon etti, biz de bıraktık” açıklaması oldu. Türkiye’deki yargı, Brunson hakkında, hastalığını göz önüne alarak, iyi niyetle ev hapsi yönünde karar vermiş. Karara saygı duymak yerine, konuyu Türkiye’ye yaptırım meselesi haline getiriyorlar. Yaptırımlarla geri adım attıramazsınız.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP