Asgari ücretli çalışanlara tarihi müjde! 22.819 TL para veriliyor: SGK’dan toplu paranızı alın

Asgari ücretli çalışanlara tarihi müjde! 22.819 TL para veriliyor: SGK’dan toplu paranızı alın

ABONE OL
15 Şubat 2023 08:07
Asgari ücretli çalışanlara tarihi müjde! 22.819 TL para veriliyor: SGK’dan toplu paranızı alın
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’dan toplu paranızı alın… Asgari ücretli çalışanlara tarihi müjde! 22.819 TL para veriliyor.  Devlet SGK ve İŞKUR’la ortaklaşan çalışarak annelerin iş gücüne katılımını artırmaya çalışıyor. Ödeme şeklinde olacak olan bu yatırım için tüm çalışmalar noktalandı. Fraklı seçeneklerle sunulacak bu ödem için annelerin ayrı ayrı başvuru yapması bekleniyor. Annelerin şu an neye ihtiyacı varsa ona göre ödemeler yapılacak. Tüm seçeneklerden yaralanana anneler totalde 22.819 TL ödeme alacak. En büyük proje ise İşte Anne projesi olacak. Özellikle 0 15 yaş arası çocuğu olan anneler için kreş veya bakıcı ya da çocuk kulüpleri devreye sokulacak. Devlet bu projeler için ayrı ayrı alternatifler üretti. Tüm alternatifler annelerin çocuklarını güvenilir bir yere teslim edip rahatça istihdam alanlarına dahil olsun diye yapıldı.

Çalışan kadınlar 2023’te ne kadar doğum izni parası alacağını incelemeye devam ediyor. Herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışan kadınlar doğum evvel ve ardından toplamda 112 gün izin kullanma hakkına sahip oluyor. Asgari ücret zammı ardından asgari ücret ile çalışan anneler doğum parası olarak 22.819 TL  ödeme alıyor. Bu ödemeler ise Ziraat Bankası hesaplarına yatırılıyor.

Annelere Dört Koldan Ödeme

Verilecek bir diğer ödem ise meslek edindiremeye ilkin. Girişimci olmayan annelere yönelik olacak bu ödemenin 6 ay devam etmesi beklemiyor. 6 ay boyunca istediği alanda meslek öğrenecek olan anne günlük 125 TL ödeme alacak. Bu ödemenin içinde çocukların bakımı için gerekli olan apara da bulunuyor. Haftada 8 saat olacak olan eğitimler katılım gerçekleştirdikten sonra anneler ödemeye hak kazanacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (7)
  • Serdar

    Bütün asgari ücretliler alacak bu toplu parayı net bilgi verir misiniz

  • Mücahit

    Atma Ziya atmaa

  • Mücahit

    Atma ziyaaa atmaa 😂😂

  • ALİ

    Deprem zedeyim Hatay’da ne ssk’a kaldı nede ziraat bankası hayat bitmiş durumda nasıl elime para geçecek kime baş vuracam

  • İbrahim palta

    Çok mağdurum Yardıma ihtiyacım var 6 aydır işten çıkartılmışım deprem Dolayısıyla çadırda kalıyorum 05422680710 benim numaram

  • Jggjgf

    Asgari ücretin 11600 olması lazım acil emelinin 6000 bin hemen


HIZLI YORUM YAP