DOLAR

32,5759

0.07%
EURO

34,8742

0%
ALTIN(gr)

2.439,42

0,40%
BİST 100

%
Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye 10. oldu

Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye 10. oldu

Dünya Sefalet Endeksi'nde geçtiğimiz sene 5. sırada olan Türkiye bu sene 10. oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye 10. oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye ekonomisi işsizliğin rekor sayılara doğru ilerlediği bir ortamda yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini kaybediyor. Hükümet ekonominin kötü gittiğinin yıllardır farkında olmasına rağmen yapılan düzenlemeler ve reformlar sadece kısa vadeli olarak işe yarıyor ve sonrasında ciddi problemler boy gösteriyor. Türk ekonomisinde yaşanan sorunların işszilik ve enflasyonu daha fazla artırması ise vatandaşın geçim gücünü daha kötü etkileyerek ekonomik problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabiliyor.

Dünya Sefalet Endeksi’nde ilk sırada olan Venezuela dünyanın en sefil ülkesi iken Türkiye bu sene 10. sırada bulunuyor. 5. sıradan 10. sıraya yükselen Türkiye’nin 10. sıraya yükselmesi endeks ne kadar artarsa o kadar fazla sefil bir ülke olduğu gerçeğini değiştirmezken, Türkiye’nin bir önceki yıla göre iyileşme gösterdiği ancak ilk 10 arasından çıkamadığı gerçeğini değiştirmiyor.

Türkiye’de enflasyon oranlarının artması ve işsizliğin artmasının Dünya Sefalet Endeksi’nde Türkiye’nin ilk 10 arasında olmasının sebepleri arasında Kosova’da enflasyon oranı çok düşük olmasına rağmen işsizliğin rekor düzeyde olması Dünya Sefalet Endeksi’nde ilk 10 sırada olmasının sebeplerinden. Gelişmiş hiçbir ülkenin Dünya Sefalet Endeksi’nde olmamasının nedeni bu ülkelerde yaşayanların en ufak ekonomik sorun çekmemesi ve işsizlik sorunu olmamasına bağlı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP