DOLAR

32,5403

-0.04%
EURO

34,8101

-0.2%
ALTIN(gr)

2.434,00

0,18%
BİST 100

%
Türk Eximbank, KOBİ Dışı Firmalara Kredi İmkanı Başladı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Türk Eximbank, KOBİ Dışı Firmalara Kredi İmkanı Başladı!

Türk Eximbank, KOBİ Dışı Firmalara Kredi İmkanı Başladı!

Türk Eximbank Türk lirası ile ihracat yapan KOBİ'lere Türk lirası kredisi imkanı sağlıyor. Türk Eximbank 27 Nisan itibariyle KOBİ dışı firmalara kredi imkanı başlattı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Türk Eximbank, KOBİ Dışı Firmalara Kredi İmkanı Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Eximbank Türk lirası ile ihracat yapan KOBİ’lere Türk lirası kredisi imkanı sağlıyor. Türk Eximbank 27 Nisan 2019 itibariyle KOBİ dışı firmalara kredi imkanı başlattı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konu ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama…

“KOBİ’lere Yönelik Mevcut Türk Lirası Kredi Programı Devam Edecek!”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklama sözlerine “Türk lirası ile ihracat yapan KOBİ’lere Türk lirası kredisi imkanı sağlayan Türk Eximbank, KOBİ dışı firmalara da Türk lirası kredi kullandırılmasına başlandı” diyerek başladı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konu ile ilgili açıklamayı yazılı olarak yaptı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sözlerine şu şekilde devam etti. ” Son yıllarda yerel para birimleri üzerinden ticaretin geliştirilmesi hususunda önemli çabalar sarf edildi, Eximbank’ın pozitif ayrımcılık yaparak ihracatçı KOBİ’lere piyasa faizlerine göre oldukça cazip faiz oranlarıyla Türk lirası kredi sağlamaya devam ediyor. Bankanın Ağustos 2017’de Türk lirası kaynaklarını KOBİ’lere kanalize ediyor. Bu çerçevede KOBİ’lere 2017’de 2,1 milyar lira, 2018’de ise 7,7 milyar lira olmak üzere toplamda yaklaşık 10 milyar lira ilave kredi desteği sağlıyor” dedi.

Ticaret Bakanı Pekcan yaptığı açıklamada açıklamalarını sonlandırmadan önce son olarak şunları söyledi; Türk Eximbank Türk lirası ile ihracat yapan KOBİ’lere Türk lirası kredisi imkanı sağlıyor. Bu durum aynı şekilde devam edecek yeni düzenleme ile birlikte KOBİ dışı firmalara ise yeni bir kredi programının devreye gireceğini açıkladı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP