DOLAR

32,5975

0.37%
EURO

34,8028

0.17%
ALTIN(gr)

2.496,57

0,50%
BİST 100

%
Son Dakika: Çalışan Vatandaşlara Kötü Haber Geldi! 2021’de Maaşlar Tam Yatmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son Dakika: Çalışan Vatandaşlara Kötü Haber Geldi! 2021’de Maaşlar Tam Yatmayacak

Son Dakika: Çalışan Vatandaşlara Kötü Haber Geldi! 2021’de Maaşlar Tam Yatmayacak

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı, kısa çalışma ödeneğine yeni başvuru yapan işletme ve çalışanlar Ekim ve Eylül ayında tam maaş alamayacak. Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Son Dakika: Çalışan Vatandaşlara Kötü Haber Geldi! 2021’de Maaşlar Tam Yatmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde pandemi sürecinde alınan tedbirlerden bir tanesi de kısa çalışma sistemi oldu, kısa çalışma sistemine geçen işyerleri çalışanlarına kısa çalışma ödeneği ödenmeye başlandı. 2020 yılının sonuna kadar uzatılan Kısa çalışma ödeneği alan çalışanlar 2021 senesinin başlarında tam olarak maaş alamayacaklar. Özel sektör piyasasında ise zamlar yılın Şubat ayında yapılmaktadır, özel sektörde çalışan birçok personel zamlı maaşlarını şubat ayında alabilmektedir. İŞKUR tarafınca verilen bilgiler göz önünde bulundurulursa 23 milyon vatandaş kısa çalışma ödeneği almakta.

Kısa Çalışma Ödeneği 2020 Sonuna Kadar Uzatıldı!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa çalışma ödeneklerinin 31 Aralık 2020’ye kadar uzatılması kararı alındı, temmuz ayında kısa çalışma ödeneği yasası TBMM’de kabul görülmüştür. Kısa çalışma ödeneği sektör ayrımı yapılmaksızın 6 ay daha uzatılabilecek, kısa çalışma ödeneği yasal olarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı.

19 Milyon Vatandaş İzin Hakkını Kullandı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Nisan ve Temmuz ayları arasında 19 milyon çalışan vatandaş ücretsiz izne çıkarıldı, kısa çalışma ödeneği kararı vatandaşı ekonomik olarak dara düşüren bu durumdan kurtardı. Kısa çalışma ödenekleri yanı sıra birçok ekonomik destek fırsatları sunuldu vatandaşa, geri kalan vatandaşlar ise salgından önce aldıkları maaşlarının epey altında maaş almaktalar. Kısa çalışma ödenekleri 31 Ağustos 2020 tarihinde sona erecekti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu talimat ile kısa çalışma ödenekleri 2 ay daha uzatıldı. Devletimiz bu zorlu ve sıkıntılı salgın sürecinde firmaları da yalnız bırakmıyor! Firmaları desteklemek için çeşitli kampanya ve teşvikler vererek, çalışanları mağdur etmemek adına İşsizlik sigortası tonlarını ödemeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP