DOLAR

32,5678

0.06%
EURO

34,9900

0.43%
ALTIN(gr)

2.430,22

0,30%
BİST 100

%
Erdoğan, Trump’ı İkna Etmeseydi Dolar 6 Lirayı Çoktan Geçmişti
  • Finans 365
  • Finans
  • Erdoğan, Trump’ı İkna Etmeseydi Dolar 6 Lirayı Çoktan Geçmişti

Erdoğan, Trump’ı İkna Etmeseydi Dolar 6 Lirayı Çoktan Geçmişti

Dünyanın en önemli yatırım bankalarından biri olan Rabobank'tan önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye yapılacak harekat konusunda Trump'ı ikna edemeseydi doların bakın nerelere gideceğini belirtti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Erdoğan, Trump’ı İkna Etmeseydi Dolar 6 Lirayı Çoktan Geçmişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akşam saatlerinde ABD başkanı Donald Trump’ın attığı tweet sonrası dolarda hareketli saatler yaşanmaya başladı. Siyaset ve ekonomi çevrelerinden açıklamalar ard arda gelmeye başladı.

Dünyanın en önemli yatırım bankalarından biri olan Rabobank’tan da konu ile ilgili bir not yayınlandı.

Rabobank tarafından yayımlanan notta TL’nin gelişmekte olan ülke para birimleri arasında zayıf kaldığına dikkat çekilerek, bunun nedeni ise Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyonun yakın zamanda gerçekleşme ihtimaline bağlandı. Not şöyle devam etti:

“Eğer Suriye’de daha büyük bir güvenli bölge oluşturmak için Erdoğan Trump’ı ikna etmeseydi dolar/TL en azından 6 civarında çok daha yüksek seviyelerde işlem görüyor olabilirdi. İlk piyasa tepkisi bu nedenle sınırlı kaldı.” dendi.

Türkiye’de ise tüm partilerden birlik beraberlik mesajları geliyor. Siyasiler askerimizin arkasında olduğunu belirten mesajlar yayınlıyorlar ard arda. Twitter’da ise #TürkMilletiOrdusununYanında tagı kısa sürede trend topic oldu.

Kısa vade de yapılan operasyon ekonomiyi kötü etkileyecek gibi görünse de uzun vade için Türkiye çok önemli bir adım atıyor. Hem sınır bütünlüğü ve egemenlik hakları için çok önemli hem de para güven ortamını sever. Sınırlarımızda huzuru sağladığımız vakit yabancı yatırımcı için önemli olan güven ortamı sağlanmış olur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP