Moodys 17 Türk Bankası İçin Kredi Notu Kırdı, Hükümet Açıklama Yaptı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Moodys 17 Türk Bankası İçin Kredi Notu Kırdı, Hükümet Açıklama Yaptı

Moodys 17 Türk Bankası İçin Kredi Notu Kırdı, Hükümet Açıklama Yaptı

Uluslararası kredilendirme kurumu Moody's daha önce kredi notunu takibe aldığını duyurduğu 17 bankanın kredi notunu düşürdüğünü açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Moodys 17 Türk Bankası İçin Kredi Notu Kırdı, Hükümet Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların Bağımsız Kredi Gücü Zayıflıyor

Moodys tarafından yapılan açıklamada “Not indirimlerinin, kurumların fonlama profilleri üzerindeki olumsuz etkisiyle birlikte Türkiye’nin çalışma ortamının bozulmasını yansıttığı” ifadelerine yer verilerek çalışma ortamının daha da bozulacağı yönündeki eğilimin ağırlıkta olması ve bu durumun bankaların bağımsız kredi verme gücünü zayıflattığı iddia edildi.

Moodys açıklamasında “Bu olumsuz gelişmeler, öncelikle makroekonomik politikanın gelecekteki yönü ile ilgili belirsizliği yansıtarak, özellikle yatırımcı güveninin zedelemesiyle ortaya çıkıyor. Bankaların döviz cinsi finansman maliyeti, 10 yıllık devlet tahvil getirisinin Ocak 2018 ile Mayıs ayı sonlarında yaklaşık 300 baz puan artmasının ardından bu yıl önemli ölçüde genişledi. Ayrıca, TL aynı dönemde dolar karşısında yaklaşık yüzde 24 değer kaybetti(Mart ayından bu yana yaklaşık yüzde 20)” ifadelerine yer verdi.

Kredi Notu Düşürülen Bankalar

ING Bank Türkiye, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Eximbank, HSBC Türkiye, Odeabank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, TSKB, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası.

Hükümetten Beklenen Tepki Geldi

Açıklanan kredi notu düşürülmesi haberinin ardından hükümetten ilk tepki geldi. Hükümet adına ilk açıklama Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den geldi. Tüfenkci verilen karar hakkında “Gerekçeleri oldukça komik. ‘Bir takım yönetim bozuklukları veya finans yükü’ diyorlar. Türk bankacılık sisteminin hem finans hem yönetim yapısı çok sağlam.” açıklamasında bulundu.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP