Başvurular Yoğunlaştı! Farklı 3 Alanda Farklı 3 Ödeme Yapılacak

Başvurular Yoğunlaştı! Farklı 3 Alanda Farklı 3 Ödeme Yapılacak

ABONE OL
11 Şubat 2023 21:02
Başvurular Yoğunlaştı! Farklı 3 Alanda Farklı 3 Ödeme Yapılacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek bir alana yoğunlaşmadan ödeme veren devlet yeni destek paketi için çeşitli açıklamada bulundu. İşte detaylar… Masada 3 farklı dosya bulunduran devlet yaptığı açıklamada en kısa zamanda başvuru açacağını duyurdu. Açıklamanın bu bağlamda ardı arkası kesilmezken vatandaşlardan da yoğun şekilde başvurular gelmeye başladı. Özellikle tarih konusunda net bir açıklama bekleyen vatandaşların merakını yetkililer yakın anda gidermeyi de planlıyor. Verilecek ilk destek ödemesi bakıcı ve kreşlere yönelik olacak.

Tek Kartla Ödeme Alınacak

Asgari ücretin yeniden yorumlanmasıyla ve oranlanmasıyla oluşturulan bu ödeme asgari ücretin zamlanmasıyla değişebilecek. Çalışan annelerin yararlanacağı ödeme için annenin muhakkak SGK’ya başvurası gerekiyor. Başvurularını gerçekleştirmeyen annelere ödeme yapılmayacak. Doğum parasında olduğu 2015 yılından sonra doğum yapan anneler, şeklinde geniş bir aralık bırakmayan devlet doğum gerçekleşir gerçekleşmez başvuru istiyor.

Hastalık durumunda geçici iş göremezlik ödeneği yani rapor parası, kurumca yetkilendirilen doktor ya da sağlık kurullarından istirahat raporu alınmış olması şartıyla sigortalıya meydana çıkan iş göremezliğin üçüncü gününden başlamak üzere her gün amacıyla verilmektedir.

Hastalık durumunda verilebilecek geçici iş göremezlik ödeneği,

– Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı,

– Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir.

Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 senesi amacıyla ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL’ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL’ye yükseldi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP