DOLAR

32,5789

0.31%
EURO

34,8099

0.15%
ALTIN(gr)

2.508,81

0,99%
BİST 100

%
Devletten 672 TL Ödeme Her Kesimden Vatandaş Faydalanacak

Devletten 672 TL Ödeme Her Kesimden Vatandaş Faydalanacak

Aylık yapılan devlet ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Başvuran her vatandaşa 672 TL verecek olan devlet son çalışmalarını da tamamladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Devletten 672 TL Ödeme Her Kesimden Vatandaş Faydalanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletin muhtaç olarak nitelendirdiğini vatandaşlara düzenli olarak ödemeler yapılıyor. Ancak düzenli olarak gerçekleşen ödemeler her kesimi kapsamayabiliyor. Bunun önüne geçecek olan devlet çalışan çalışmayan ev hanımı herkese ödeme yapmak için kolları sıvadı. 672 TL ödeme gerçekleştirecek olan devlet bu ödemeyi 65 yaş ve üzeri bireylere yapacak. 65 yaş aylığı olarak da isimlendirilen aylıkla beraber sokağa çıkamayan, çalışamayan kadın erkek herkes ödeme almış olacak. Ödemeden yararlanmak için muhtaç kategorisinde olmak ve devletten hiçbir şekilde yardım almamış olmak gerekiyor. Şartları sağlayan vatandaşların bizzat kendilerinin başvuru yapması bekleniyor. Ekstremdurumlar için vekalet geçerli sayılacak.

Emeklilerin Başvuruları Kabul Edilmeyecek

Başvurular kaymakamlıkla ilişkili olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacak. İkamet edilen yerin kaymakamlığına gidilmesi gerekli ve yeterlidir. Başvuruların sonuçlanması yoğunluğa göre değişebilir. Ancak en geç 1 ay içinde başvuru sonuçlarının ilan edilmesi planlanıyor. Pandemi dolayısıyla en çok sıkıntı yaşayan kesim 65 yaş ve üzeri vatandaşlar. Bu sebepten alınanbaşvurular hızlı bir şekilde sonuçlandırılıp ödemelerin de hızlı şekilde yapılması gerekiyor. Emekli olan vatandaşların bu haktan yararlanamayacağı belirtildi. Başvuru yapacak kişinin hiçbir şekilde destek, ödeme, maaş almaması gerekiyor. Başvuru esnasında başka ihtiyaçlar da dile getirebilir. Bu ihtiyaçlar için de araştırmalar yapılarak ödeme gerçekleştirebilir. Yapılan açıklamaya göre 65 yaş aylığına ek olarak aylık 1000 TL ödeme yapılması da söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP