Süt Desteklerinde Yeni Dönem Nihayet Başlıyor

Süt Desteklerinde Yeni Dönem Nihayet Başlıyor

Devlet anneler için ödemelerin kapsamlarını hayli artırdı. Yapılan açıklamaya göre ödemeler periyodik olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Süt Desteklerinde Yeni Dönem Nihayet Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla birçok ailede binlerce işsiz bulunuyor. Pandeminin ilk dalasında başlayan işten çıkarma akımı yeni dönemde de devam etmeye devam ediyor. Devlet çeşitli ödemeler ile vatandaşları desteklese de yeteri kadar yeterli olamıyor. Kısa çalışma ödeneği almayan vatandaş neredeyse yok gibi. Mücbir sebeplerden dolayı içinde çıkarılan vatandaşların aldığı ödenek 3 aylık periyotlar alınmaya devam ediliyor. Buna ek olarak devlet anneler ve çocuklar içinde ödeme vermeye devam ediyor. Bu ödemelerin ilki olan doğum parası için başvurular kapanmış değil. Bu Bağlamda 2015 yılından sonra doğum yapan annelerin bu ödemeyi alamsı mümkün. Buna ek olarak bebeklerin 2 yaşına kadar da ödeme alacağı duyulmuştu. Kısa çalışma ödeneği alan vatandaşların bu ödenekleri alması artık mümkün. Annenin SGK’da kaydı mevcutsa bu ödemeyi alabilecek.

Zam Şu An İçin Olmayacak

Alınacak bir diğer ödenek ise süt parası olarak kayıtlara geçiyor. Yeni bir ödenek olarak karşımıza çıkan süt parası 1 yıl süreyle annelere ödenecek. 202 TL olacak ödenek için ilerleyen dönemlerde zam beklenmiyor. Memurlar için toplu görüşme henüz konuşulmadı. Durum böyle olunca annelerin sadece 202 TL alması daha olası olarak gözüküyor. Bu ödenekten yararlanmak için babanın SGK’lı olması gerekmiyor. Sadece anneye bakılacak ödenek için annenin başvurusu yapması isteniyor. Annenin çalışmayıp babanın SGK’lı olması doğum parası için geçerli olacak. Başvuru yapacak olan annenin muhakkaka 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Diğer türlüsü cezai yaptırma girecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP