Çalışan, Çalışmayan, Ev Hanımı, Esnaf Herkese Para Yardımı Geliyor

Çalışan, Çalışmayan, Ev Hanımı, Esnaf Herkese Para Yardımı Geliyor

Pandemi döneminde herkes maddi anlamda zorluk çekiyor, bu kapsamda devlet vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatmak adına yardımlarına devam ediyor. Bu yardım ise işsiz, emekli, ev hanımı kısaca herkesi sevindirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
Çalışan, Çalışmayan, Ev Hanımı, Esnaf Herkese Para Yardımı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet bugüne kadar muhtaç, herhangi bir geliri bulunmayan herkese yardımlarını gıda, konut, sağlık ve yakacak gibi alanlarda ulaştırmaya devam ediyor. Yardımlardan yararlanabilmek için tek yapmaları gereken ise şartlara uygun olmak, onun dışında başvuru yapan herkes her ay 672 Tl 65 yaş aylığından faydalanabilir. Herhangi bir sosyal destek kurumuna bağlı olmayan yaşlılar bu destekten yararlanabilir.

Yaşlı Aylığı Detayları

Bu kapsamda 65 yaş ve üstüne aylık 672 Tl yardım veriliyor, şartların başında hiçbir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmamak ve aylık maaş almamak geliyor. Başvurular ise ikametgahın bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yani kaymakamlığa yapılır, işlemler 1 içinde sonuçlanır ve ardından yaşlılık maaşından yararlanılabilir.

Peki yaşlı aylığına zam geldi mi? 65 yaş aylığı 1 Temmuz’dan sonra geçerli olacak şekilde zamlanmıştı, 2022 sayılı kanuna göre 65 yaş aylıkları memur maaş katsayısına göre belirleniyor, bu katsayı 3 Temmuz itibariyle enflasyondaki artışa göre 0.13056’dan 0.138459’ çıktı. Yani %6.05 oranında bir artış gösterdi, haliyle yapılan hesaplamalar sonucunda muhtaç yaşlı maaşı aylık 601 Tl’den 637 Tl’ye çıkarıldı.

Peki muhtaçlık değerlendirmesi nasıl yapılıyor? Muhtaçlık değerlendirmesinde yaşlının kendisi veya eşinin gelir harcamaları ile birlikte nafaka yükümlülüğüne bakılıyor. Buna göre kişi başı 701 Tl’nin altındaysa aylık bağlanabiliyor, eğer başvuran kişi ve eşinin geliri toplam 1402 Tl ise kabul edilmiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP