DOLAR

32,5475

0.16%
EURO

35,0223

-0.04%
ALTIN(gr)

2.437,96

0,11%
BİST 100

%
Emeklileri Sevindiren Gelişme! Temmuz’da Maaşlara Korona Zam İyileştirmesi!
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklileri Sevindiren Gelişme! Temmuz’da Maaşlara Korona Zam İyileştirmesi!

Emeklileri Sevindiren Gelişme! Temmuz’da Maaşlara Korona Zam İyileştirmesi!

2020 yılının başlarında emekliye yapılan zamlar enflasyon karşısında eriyip gitti. Korona belası yüzünden ekonomide başgösteren sıkıntılar emekli maaşlarına da yansıdı. Emeklilerin maaşlarında düşen alım gücü üzerine dernekler harekete geçti. Emekli maaşlarına korona iyileştirmesi ve diğer detaylar haberimizin devamında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Emeklileri Sevindiren Gelişme! Temmuz’da Maaşlara Korona Zam İyileştirmesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüsünün neden olduğu enflasyon ve paranın satın alma gücünün düşmesi emeklilik derneklerini harekete geçirdi. TÜRED temmuz maaşlarına korona iyileştirilmesi yapılması için çalışmalara başladı. Peki zamlı emekli maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar.

Hayat şartlarının iyice kötüye gittiği emekliler, maaşlarına yapılacak olan zamları merakla bekliyorlar. Mevcut maaşların emeklinin yaşamını sürdürmesi için yetmediği bilinen bir gerçek. Enflasyon oranının dışında seyyanen zam yapılması da beklentiler arasında.

Emekliler Temmuz zammı için geçerli olacak enflasyon oranını merakla takip ediyor. Emeklileri önceki altı aylık enflasyon oranında zam yapılıyor. Memur Emeklilerinde durum farklı Temmuz ayında memur emeklisine yüzde 5 maaş zammı ve bunun üzerine enflasyon farkı ilave ediliyor.

Merkez Bankası verileri kullanılarak hesaplama yapıldığında, yıl sonu enflasyon tahminine göre SSK ve BAĞKUR ocak zammı yüzde 8,46, memur emeklisinin zam oranı yüzde 3,46 ve ilave 7,46 enflasyon farkıyla hesaplanarak maaşlarına zam verilecek.

Temmuz ayında maaşlar yükseleceği için ek ödeme miktarı da değişecek. Ek ödemeden yararlanan ve maaşı 1600 liranın altında olan emekliler için yeni düzenleme yapılacak ve bu limit yükseltilecek.

Emeklilere sondakika gelişmesi yaşandı. TÜED emeklilere verilen ek ödeme oranının yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkarılmasını istedi. Korona sebebiyle eriyen maaşların arttırılması yönündeki taleplerini ilettiler.

Emekli derneklerinin ek zam oranına zam istemesiyle birlikte yeni zamlı emekli maaşları merak edilmeye başladı. Ek zam yüzde 8 olarak kabul edildiğinde Temmuzda yansıtılacak enflasyon farkının yanında yüzde 8 de ek zam ilave edilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP