Çalışan Anneye Son Dakika Sürprizi Toplam 1900 TL Alabilecekler

Çalışan Anneye Son Dakika Sürprizi Toplam 1900 TL Alabilecekler

ABONE OL
31 Ocak 2023 08:34
Çalışan Anneye Son Dakika Sürprizi Toplam 1900 TL Alabilecekler
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır çalışmayan kadınlar için ödeme yapan devlet yeni bir düzenlemeye gitti Buna göre çalışan anneler için yeni bir destek ödemesi yapılacak. İşte detaylar… Çalışan anneler herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmak zorunda. SGK her çalışanın kendisine bağlı olmasını istiyor. Tersi durumların yaşanmaması için de devletle iş birliği yaparak kendilerine bağlı çalışanlara ödemeler yapmaya devam ediyor. Bu sayede hem SGK’ya olan güven artıyor hem de vatandaşa destek ödemesi verilmiş oluyor. Yeni yapılacak ödeme için annelerin doğumdan önce en az 3 ay sigortalı bir şekilde çalışmış olmaları gerekiyor. Süt parası olarak geçen ödeme için ayrıca doğumun başarılı geçmiş olması da şart. Başarıdan kasıt ise bebeğin sağ olarak dünyaya gelmesi olarak açıklandı. Bu şartlara uyan kadınlar süt parası için SGK’ya başvurabilecek.

3 Çocuğa 1300 TL, 2 Çocuğa 700 TL Ödenecek!

Buna göre annenin muhakkak Türk vatandaşı olması gerekiyor. Türk vatandaşlığına alternatif olarak sadece mavi kartlı olma getirilmiş durumda. Mavi kartlı olan anneler de süt parası alabilecek. Süt parası için annenin müracaatta bulunması ve PTT aracılığıyla verilecek ödemenin sadece annenin alması isteniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzun vakit evvelce bir destek uygulamasını takvimine ekledi. Bu destek uygulaması Türkiye’de doğan çocukların desteklenmesi ve ailelerine yardım edilmesini amaçladı. Anne ya da babadan birinin Türk vatandaşı olması şartıyla alınabilecek destek ödemeleri çocuk sayısına göre değişti.

Burada mühim olan nokta, çocukların doğum tarihi. Çocuklar 2015 yılının Mayıs ayından sonra doğmuş olması gerekiyor. Bu tarihten sonra doğan her çocuk amacıyla ödeme yapılır. Ödemeler genel olarak Aile Bakanlığı doğrultusundan otomatik olarak yapılır. Fakat almayanlar olabilir bu halde müracaat yapılarak doğum parası alınır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP