DOLAR

32,3689

0.15%
EURO

34,9871

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,49

0,23%
BİST 100

%
Müşterileri İçin Ziraat Bankasından Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekli!
  • Finans 365
  • Finans
  • Müşterileri İçin Ziraat Bankasından Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekli!

Müşterileri İçin Ziraat Bankasından Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekli!

Ziraat Bankası tarafından müşterileri için gerekli uyarılar geldi. Banka müşterileri için önem arz eden bir gelişme yaşandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Müşterileri İçin Ziraat Bankasından Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekli!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ziraat Bankasının resmi sitesi üzerinde duyuru yayınlandı. Duyuruya göre bazı hesapların zaman aşımına uğrayacağı belirtildi.

Bankanın açıklamasına göre, 2021 yılında bazı banka hesapları zaman aşımına maruz kalacak. Zaman aşımına dahil edilen hesaplarla alakalı başvurular için son tarih, 15 Haziran 2021 tarihinde olacak. Başvuru yapmayan hesap sahiplerinin hesaplarındaki tüm alacaklar, yasalar kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu içine alınacak.

Konu İle İlgili Resmi Açıklama Yapıldı!

Ziraat Bankası’nın resmi sitesi üzerinde konu ile ilgili açıklama yayınlandı. Bu uygulama herkesin başvuru yapması gereken bir işlem. Son başvuru tarihi ise 15 Haziran 2021 olarak yayınlandı. Zaman aşımı için ise kişilerin bu tarihe kadar banka üzerine başvuru yapması şartı bulunuyor. Bankanın yaptığı resmi açıklamada kişilerin katılım fonu, alacak, mevduat ve emanetleri için süreç belirlendi. 10 sene ve üstü zaman diliminde işlemde bulunmayan hesap sahipleri için zaman aşımı uygulaması yapılacak. Yasal olarak ise zaman aşımı uygulaması banka tarafından yerine getirilecek. Hesaplarının zaman aşımına uğramasını istemeyen vatandaşlar, bankanın belirttiği sürede başvuru yapmalıdır.

Yasalar doğrultusunda bankaların zaman aşımına maruz kalacak hesapları resmi siteleri üstünde yayınlaması zorunludur. Zaman aşımına uğrayacak olan banka hesapları, 4 aylık süreçte bankanın resmi sitesinde bulunacak. Kişiler, bankaların resmi web sitesine girerek, bu hesapları kontrol edebilirler. Aynı zamanda zaman aşımı için başvuruda da bulunabilirler. Hesapları zaman aşımına uğrayacak olan banka hesabı sahipleri ise doğruca kendi şubelerine gidebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP