DOLAR

32,3873

0.19%
EURO

35,0643

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,36

0,27%
BİST 100

%
Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Hükümetten Karşılıksız Nakit Desteği!
  • Finans 365
  • Finans
  • Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Hükümetten Karşılıksız Nakit Desteği!

Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Hükümetten Karşılıksız Nakit Desteği!

Artan ev kredisi faizleri ile birlikte kredi çekmekte zorlanan ama ev sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için büyük haber geldi. İşte ev almak isteyen vatandaşlarımız için devletten 30.000 TL karşılıksız yardım paketi! Ev almak isteyen vatandaşlar için tüm ayrıntılar haberimizin devamında..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Müjde! Hükümetten Karşılıksız Nakit Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetten gelen açıklamaya göre ev sahibi olmak isteyen fakat zorlanan vatandaşlarımız için ‘Konut Hesabı Desteği’ getirildi. Konut hesabı desteği kamu ya da özel bankalar üzerinden kendiniz için bir hesap açtırmanız ve o hesaba bir defaya mahsus olmak üzere toplu bir para yatırmak. Hesabına toplu para yatıran vatandaşlar sonrasında her ay öncesinde belirlemiş ve belirtmiş oldukları miktar kadar para yatırma işlemi yapacaklar. Tüm bu işlemlerin ardından başvuru yaparak sonuçlanmasını bekleyecek olan vatandaşlara devlet desteği mutlaka sunulacak.

Destekten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız gerekli ön koşulları sağladıktan sonra birlikte çalıştıkları bankaya giderek başvuruda bulunabilecekler. Banka çalışanı tarafından alınan başvurular 10 iş günü içerisinde gerekli evraklar ile birlikte Bakanlık’a iletilmektedir. Başvuru evrakları Bakanlık Birimi’nin eline geçtikten sonra gerekli incelemeler yapılarak uygunluğu tespit edilen vatandaşların başvurularına olumlu dönüşü yapılır ve nakit destekleri ödemesi gerçekleştirilir.

Konut Hesabı Kredisi miktarı neye göre belirlenir?

Konut Hesabı Kredisi için yapılacak olan yardım miktarı maksimum 30.000 TL olarak belirtilirken minimum ödeme miktarı da 24.741 TL olarak belirlendi. Peki yapılacak olan yardım ödemesi neye göre hesaplanıyor?

Hesap açıp toplu para ödemesi yaptıktan sonra belirlenen tutar kadar aylık para yatırma işlemi yapan vatandaşlarımız en az 36 ay bu işlemi devam ettirmek zorundalar.36 ay ile 47 ay arasında birikim yapan vatandaşlarımız başvuruları olumlu sonuçlandığı takdirde %15 oranında baz alınan hesaplamalar ile minimum 24.741 TL yardım ödemesi alırlar.

48 ay ve 59 ay aralığında ödeme yapan vatandaşlar başvurmaya hak kazanırken başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlara %18’lik oran üzerinden hesaplama yapılarak toplamda en az 26.645 TL (48 aylık ödeme için) yardım ödemesi yapılır. 48 aydan fazla 59 aydan az ödeme yapan vatandaşlar için belirtilen 26.645 TL üzerinden %18’lik oran baz alınarak hesaplamalar yapılır ve yardım ödemesi gerçekleştirilir. 60 ay boyunca bu işlemi gerçekleştiren vatandaşlarımız için bu oran %18’den %25’e çıkar ve minimum 28.548 TL ödeme yapılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP