DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
25 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstü Kişilere Esnek Çalışma İmkanı Geliyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • 25 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstü Kişilere Esnek Çalışma İmkanı Geliyor

25 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstü Kişilere Esnek Çalışma İmkanı Geliyor

Pandemi şartlarından dolayı işsiz kalan vatandaşa iş kapısı oluşturan İŞKUR son ilanlarında 25 yaş altı ve 50 yaş üstü kişilere de yer verdi. Uzun süren işsizliği ortadan kaldırmaya çalışan kurum çeşitli teşviklerle istihdamı sağlamaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
25 Yaş Altı ve 50 Yaş Üstü Kişilere Esnek Çalışma İmkanı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstihdam ve Ekonomi Paketleri Hazır

İstihdam ve teşvik mottosuyla ele alınan yeni ekonomi programının içeriği yavaş yavaş kamuoyuyla paylaşılmaya başlandı. Esnek çalışma, teşvik primleri ile kurum yeni bir iş tanımını gündeme taşıdı. Çalışanlar tek tek analiz edilerek kadro veya norm kadro çalışmaları tekrardan yenilenecek. Ülke ekonomisinin büyümesi de hesaba katılarak 3 yıllık ekonomi paketi ve 3 yıllık senaryo masaya yatırıldı. Tüm bu senaryolarda iş bekleyen vatandaş için çözümler de üretilmektedir. Verilere göre işsizlik özellikle İŞKUR’un atılımlarıyla gitgide azalmaktadır. Ancak hâlâ istenen seviyeye gelinmediği de konuşulan konular arasında. Hazırlanan 3 yıllık pakette her sezon iş gücüne kaydırılacak potansiyelin artacağı öngörülmektedir.

Özellikle 50 yaş üstü kişiler için tam ve yarı zamanlı olacak şekilde çalışma olanağı sunulması bekleniyor. 25 yaş altı çalışanlar için ise çalışma günleri değerlendirilerek istihdam oluşturulacak. 10 günden az çalışanlar için öngörülen bu çalışma ile 10 günden az çalışanlar tespit edilerek hızlı şekilde işgücüne dahil edilecek. Ayrıca ilgisi ve yeteneği hangi konular üzerine ise o konularda çeşitli eğitimler verilecek. Böylelikle o konularda yetkinlik artırılarak kişinin daha farklı sahalarda da çalışmasının önü açılacak. Pandemi ile beraber sektörlerde oluşan panik havası ekonomi paketleri ile bertaraf edilmeye çalışılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP