DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
Kredi Kartımı İptal Ettirmek İstiyorum Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?
  • Finans 365
  • Finans
  • Kredi Kartımı İptal Ettirmek İstiyorum Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

Kredi Kartımı İptal Ettirmek İstiyorum Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?

Kredi kartı iptali nasıl yapılır? Kredi kartımı iptal ettirmek istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Kredi Kartı borç varken iptal edilir mi?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Kredi Kartımı İptal Ettirmek İstiyorum Kredi Kartı İptali Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartımı iptal ettirmek istiyorum 2018, aramaları Google’da sık yapılır hale geldi. Kredi kartı iptal ettirme adımları ile ilgili birçok banka gerekli bilgiyi internet sitelerinde ve telefon bankacılığı sisteminde müşterilerine tam anlamı ile vermekte olsa da bazı bankalar müşterilerine zorluk çıkarabiliyorlar.

Kredi kartı nasıl iptal edilir? Sorusuna yanıt vermek zorunda olan bankalar bazen müşterilere zorluk yerine kolaylık imkanı sunarken, chip-para benzeri yüklemeler ile müşterilerin kredi kartını iptal ettirmesinin önüne geçebilirler. Bu sayede müşteri kredi kartını iptal ettirmekten son anda vazgeçebeilir.

Kredi kartı iptali nasıl yapılır? Eğer ki kredi kartınızı iptal ettirmek istiyorsanız bu durumda önce kredi kartınızın tüm taksitli ve taksitsiz ekstre borcunun tamamen ödenmiş olması gerekir. Eğer ki bu borç ödenmedi ise banka kredi kartını iptal etmez, edemez.

Borcumu Bitirdim, Kredi Kartımı Nasıl İptal Edebilirim?

Bankayı arayarak ”kredi kartımı iptal ettirmek istiyorum” dediğinizde müşteri temsilcisi bazı kontroller ardından eğer ki kredi kartınızda hiç borç yok ise güncel dönem ödemesi de yapıldı ise neden dolayı kredi kartınızı iptal ettirmek istediğinizi sorar (bu soru genelde hep sorulur) hemen ardından size eğer ki borcunuz yok ise kredi kartınızın iptal talebini aldığını ve ortalama 3 iş günü içerisinde bu talep ile ilgili dönüş yapılabilecek olduğunu açıklar.

Akbank ve diğer bazı büyük bankalar ise iptal talebini anında işleyerek kredi kartınızın iptal onayını telefon görüşmesi sırasında onaylar ve elinizde bulunan kredi kartının imha edilmesini ister. Bu dakikadan sonra kredi kartınız iptal edilmiş olacaktır.

İnternet sitesi üzerinden kredi kartı iptal talebi göndermek mail aracılığı ile bankaya ulaşarak mümkün olabilir ama her koşulda banka sizinle telefon numaranız aracılığı ile iletişime geçeceğinden dolayı telefon ile arayarak kredi kartınızı iptal ettirmeniz daha kolay bir süreç geçirmenizde etkili olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP