DOLAR

32,3689

0.15%
EURO

34,9871

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,49

0,23%
BİST 100

%
Barzani: Irak İle Türkiye arasındaki ticaret hacmi 20 milyara ulaşabilir
  • Finans 365
  • Gündem
  • Barzani: Irak İle Türkiye arasındaki ticaret hacmi 20 milyara ulaşabilir

Barzani: Irak İle Türkiye arasındaki ticaret hacmi 20 milyara ulaşabilir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani görüştü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:39
Barzani: Irak İle Türkiye arasındaki ticaret hacmi 20 milyara ulaşabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani görüşmesinden sonra açıklama yapıldı. Barzani, Türkiye ve Irak’ı 20 milyar dolar ticaret hacmine ulaşabilecek olduğunu açıkladı.

Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacminin daha fazla artabileceğini ve bunun gerçek olması için ne gerekiyorsa yapılabilecek olduğunu açıklayan Barzani, bölgesel olarak komşu iki ülkenin ilişkilerinin daha iyileşmesi için çalışacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin iyi bir komşu olduğu bölgede IŞİD terörüne karşı Türkiye’nin Irak’a destek verdiği ve Irak’ın toprak bütünlüğünden yana kararlarını uygulamakta istekli oldukları açıklandı.

Çavuşoğlu, “Herhangi bir pozitif ayrımcılık yapılmasını değil gerçek haklarının verilmesi yönünde düşüncemizi söylüyoruz. Irak’taki Türkmenler, Irak içinde üçüncü en büyük etnik grup. Diğer taraftan Irak’ta yaşayan Türkmenler Irak’a, Irak devletine ne kadar bağlı olduklarını her zaman göstermişlerdir ve özellikle DEAŞ’a karşı mücadelede devletine ve vatanına nasıl sahip çıktıklarını herkes görmüştür.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP