DOLAR

32,5503

0.22%
EURO

34,8073

0.06%
ALTIN(gr)

2.488,73

0,20%
BİST 100

%
Öğrenciler Eğitim Yılını Ekonomik Bollukta Geçirecek 4634 TL Ödeme Sağlanacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Öğrenciler Eğitim Yılını Ekonomik Bollukta Geçirecek 4634 TL Ödeme Sağlanacak

Öğrenciler Eğitim Yılını Ekonomik Bollukta Geçirecek 4634 TL Ödeme Sağlanacak

Eğitim hayatı devam eden öğrenciler için devlet düğmeye bastı. Buna göre belirlenen şartlara uyan her öğrenciye aylık ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Öğrenciler Eğitim Yılını Ekonomik Bollukta Geçirecek 4634 TL Ödeme Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi olan aileler temel ihtiyaçları karşılama noktasında sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Devlet her fırsatta ödeme yapsa da ihtiyaçların ardı arkası kesilmiyor. Ailede eğitim hayatı devam eden öğrenci de varsa yaşanan sıkışıklık ailenin belini büküyor. Devlet hem ailelerin yükünü almak hem de öğrencilerin sadece dersleriyle meşgul olmasını sağlamak için yeni bir ödeme paketi hazırladı. Buna göre 1 öğrencinin ihtiyacı olan her başlık için ayrı ödeme açıldı. Eğitim yılının sonuna kadar sürecek ödemeleri pandeminin seyri şekillendirecek. Anaokulundan lisans öğrencilerine kadar verilecek ödeme için belirli şartlar da oluşturuldu. Ailenin geçim durumu kadar öğrencinin eğitim kademesi de önemli olacak.

Her Başlık İçin Çok Titiz Çalışıldı

Ödeme başlıklarının bazıları kız erkek olarak ayırılırken bazıları eğitim kademesine göre oluşturuldu. SED Ödemeleri çatısını altında gerçekleşecek ödemeler için tüm işlemlertamamlandı. Buna göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kısmen üstlendiği ödemelerde kızlar için 75 erkekler için 50 TL ödeme sağlanacak. Çocuklar öksüz ya da yetimse 150 TL ödeme gerçekleştirilecek. SED ise tek başına 684 TL ile 821 TL arasında ödeme yapacak. Eğitim kademeleri için de tutarlar belirlendi. Anasınıfına giden çocuklar için 456 TL ödeme yapılacak bu tutar ortaöğretim öğrencileri için 730 TL olurken lisans öğrencileri 821 TL ödeme alacak. Ödemelerden yararlanmak için öğrencinin kimlik ve öğrenci belgeleri gerekliyken aile fertlerinin kimlik bilgileri de istenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP