Afet Bölgesinde Fatura Ödenmeyecek!

Afet Bölgesinde Fatura Ödenmeyecek!

Sel felaketi sonrasında Giresun'da yaşayan vatandaşlardan internet, cep telefonu ve sabit telefonu faturalarından bir ay ücret alınmayacak. Vatandaş bir ay fatura düşünmeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Afet Bölgesinde Fatura Ödenmeyecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sel felaketini yaşayan bölgede, halka yardım açısından faturalar için bu ay ödeme alınmamasına karar verildi. Devletimizin halkının yanında olduğunu belirten bakanlık yetkilileri “Nice badireleri birlikte atlattık, bunun da üstesinden birlikte geleceğiz” dedi.

CEP TELEFONU ve İNTERNET FATURALARINA ERTELEME

Yaşanan afette iletişim altyapısının büyük hasar aldığına işaret edildi. GSM operatörleri ile yapılan görüşmeler sonrasında, talep edilmesi halinde faturaların bir ay süreyle erteleneceği duyuruldu. Bu zor günlerde vatandaşların iletişim ihtiyaçlarının karşılanması yönünde yardımcı olacaklarını belirten yetkililer Ağustos ayında sabit telefon,internet ücreti alınmayacağını bildirdi.

Özellikle Giresun’da etkili olan sel felaketi sonrası bölgeye yardım gönderilmeye devam ediliyor. Çok ağır bir tablonun ortaya çıktığı felaket sonrasında çamur, enkaz kaldırma çalışmaları da başladı. Altyapının ağır hasar aldığı gözlenen bölgede yeni yağışların olması halkı tedirginleştiriyor.

Toplu konutların yapımının hızlandırılması için verilen talimatlar ile TOKİ çalışmalarını başlattı. Kullanılamaz hale gelen binaların yanı sıra dere yatağında yer alan çok sayıda binanın tahliyesine başlandı.

Derelerin taşması ile yaşanan selden sonra geriye kalan çamur görenlerin büyük bir üzüntü yaşamalarını sağlıyor. Ürünleri yok olan çiftçilere de desteklerin düzenleneceği yolunda verilen bilgilerle sorunların çözüme kavuşması hız kazanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP