DOLAR

32,3829

0.19%
EURO

35,0588

-0.07%
ALTIN(gr)

2.324,37

0,23%
BİST 100

%
Hükümet Muhtaçlık Aylığı İçin Düğmeye Bastı!

Hükümet Muhtaçlık Aylığı İçin Düğmeye Bastı!

Yapılan son dakika verilerine göre Vakıflar Genel müdürlüğü tarafından sevindirici haberin ardından birçok insan bu fırsatı değerlendirmek adına araştırmalara başlamış durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Hükümet Muhtaçlık Aylığı İçin Düğmeye Bastı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar destek paketleri üretmeye son hızıyla devam edilmesine paralel olarak pek çok vatandaş içinde umut kaynağı niteliğinde.

Hükümetten aylık 960TL tutarında destek ödemesi olacağı açıklamasından sonra birçok vatandaş bu ödenekten yararlanmak istemektedir.

Muhtaç aylığı olarak bilinen günümüzde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için geçerli fırsatlar arasında yer almaktadır. Pandemi nedeni ile de muhtaç aylığına talep son zamanlarda oldukça artış göstermektedir. Gerekli şartların karşılanması durumunda 960TL olarak her ay düzenli olarak yatırılan muhtaçlık aylık ödemeleri devam edecektir.

Muhtaçlık Aylığı İle İlgili Detaylar

Başvuru yapabilmek için yalnızca başvuru formunu dolmak yeterli olacaktır. Yapılan başvurunun onaylanmasının ardından her ay maaşınız yatacaktır. Bunun yanı sıra muhtaçlık aylığı ömür boyu devam edecektir.

Muhtaç Aylığından Yararlanma Şartları Nelerdir?

Muhtaçlık aylığı için gözetilen şartlar şöyledir;

Başvuru yapan ailenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

18 yaşından küçükler için belirlenmiş olan vasiler başvuru yapacaktır. Anne yâda babası olmayan vatandaşların adına abla veya ağabey başvuru yapacaktır. Fakat 18 yaşın altında olan kişilerin anne veya babası olamaması dahilin de muhtaçlık aylığı dediğimiz ödenek, yetim maaşı olarak verilecektir.

Anne ve babanın ölümü nedeniyle başvuru yapılacak muhtaçlık maaşında bireyler, başvuru esnasında ölüm belgelerini de yanında getirmelidir.

Ailede engelli birey bulunması dâhilin de ise engelli raporu ile başvuruda bulunulmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP