DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
Dolar Kuru Güne Kaç TL İle Başladı? 1 TL Kaç Dolara Tekabül Ediyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Dolar Kuru Güne Kaç TL İle Başladı? 1 TL Kaç Dolara Tekabül Ediyor?

Dolar Kuru Güne Kaç TL İle Başladı? 1 TL Kaç Dolara Tekabül Ediyor?

Artan enflasyon oranları, Merkez Bankasının likidite çalışmaları doların yükselmesinde büyük rol oynuyor. Doğu Akdeniz’de ki olayları da göz önünde bulundurunca dolar biriktiren vatandaşların ve dolara yatırım yapan yatırımcıların aklında ki tek soru “Dolar ne kadar yükselecek?” oluyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Dolar Kuru Güne Kaç TL İle Başladı? 1 TL Kaç Dolara Tekabül Ediyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar Haftaya Yükselişle Başladı

Geçtiğimiz haftayı 7.43 ile bitiren dolar kuru, yeni haftaya 7,47 ile 0,5 yükselişte giriş yapıtı. Bu yükseliş haliyle, dolar yatırımcılarını ve birikimcilerini heyecanlandırdı. Fed başkanı Powell’ın Jackson Hole ’de yapmış olduğu konuşma sonrası dolar piyasasında gözle görülür bir yükseliş yaşandı. Bu yükseliş akılda, dolarda zirveye mi gidiliyor sorusunu uyandırdı. Doğu Akdeniz’de, Yunanistan ile Türkiye arasında ki gerilimin dolara yansımalarının ağır olacağından bahseden FED başkanı Powell, sıkılaştırma politikalarının üzerine gidilmezse sonuçların ağır olacağını ve doların 7,50 TL’ye yükselebileceğini açıklamaları arasına ekledi.

Dolar Güne Kaç TL İle Başladı?

ABD’de ki işsizlik durumu, Merkez Bankasının likidite çalışmaları, korona virüs salgını derken dolarda ki yükselişin önü arkası kesilmiyor. Dolar hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Bu yükseliş ne zamana kadar sürecek, dolar zirveyi kaç TL ile yapacak uzmanlar cevabını veremiyor ancak bu yükselişin daha uzun bir süre devam edeceği düşünülüyor. Dolar bugüne 7,4891 TL ile 0.09 TL’lik bir yükselişle başladı. Bu da 7,50 TL’ye adım adım yaklaşıyor anlamına gelmekte. Vatandaşların aklında ki bir diğer soru ise artan dolar kurundan etkilenen ithal ürünlerin fiyatının daha ne kadar yükseleceği.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP