DOLAR

32,3484

0.26%
EURO

35,0837

-0.15%
ALTIN(gr)

2.308,90

1,39%
BİST 100

%
Emekli Vatandaşlara Sabit Zam Müjdesi ! Emeklilere 2021 Ocak Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Emekli Vatandaşlara Sabit Zam Müjdesi ! Emeklilere 2021 Ocak Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emekli Vatandaşlara Sabit Zam Müjdesi ! Emeklilere 2021 Ocak Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?

Emekliler için yapılacak olan emekli maaşın da ki zam oranları gün geçtikçe merak edilerek araştırılmaya devam ediliyor. SSK ve BAĞ-KUR dan emekli olan vatandaşlar ocak ayı zam oranına yönelik enflasyon rakamlarına göre ipuçları verilmeye devam ediyor. Ekonomistlerin beklentilerine göre 2020 enflasyon oranı yüzde 11,46 oranına çıktı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Emekli Vatandaşlara Sabit Zam Müjdesi ! Emeklilere 2021 Ocak Ayında Ne Kadar Zam Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül Ayı Beklenti Paketi

Merkez Bankasından Eylül ayı anketi içinde tahmine dilen enflasyon oranları, zam oranlarına ilişkin tahminler hakkında ipuçları verdi. Bu tahminlere göre 6 aylık enflasyon SSK ve BAĞ-KUR’lu vatandaşların zam oranları yüzde 5,4 oranında artış gösterecek.

Bu tahminlerin gerçekleşmesi durumunda emekli vatandaş gelirinde 344,27 liraya varan bir artış söz konusu olacak.

Emekli Zam Oranı Neye Göre Belirleniyor?

Emeklilere yılda iki kez zam uygulanmaktadır. Ve bu zam oranları enflasyon oranlarına bakılarak duyurulmaktadır. Ocak ayı içinde emekliye yüzde 6 zam oranında bir zam gerçekleşmiştir. Temmuz ayı içinde ise yüzde 4.41 oranında zam yapılmıştır.

Merkez Bankası önümüzde ki dönemler de emekli vatandaşlar için yapılacak olan zam oranı belirleyebilmek için beklenti anketi düzenliyor. Beklenti anketleri yılın altı ayına bölüştürülerek yapılmaktadır. Enflasyon beklenti anketleri temel oranlarda devam etmesi halinde belirlenmiş olan oranlar az farklarla zam olarak gözlemlenmektedir.

Emekli Vatandaşlar Sabit Zam Farkı Talep Ediyor

Beklenti anketi dinamik bir yapı içermektedir. Bu süreç ile doğrudan alakalı olan emeklilere yapılacak olan zam oranlarına yansıyor. Emekli derneği ilk sırada yer almak üzere pek çok emeklinin talepleri değişken enflasyona bağlı şekilde zam almak yerine sabit bir oranda zam taleplerinin yerine getirilmesidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP