DOLAR

32,3472

0.23%
EURO

35,0647

-0.21%
ALTIN(gr)

2.282,45

0,23%
BİST 100

%
Ağız Kokusu Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Ağız Kokusu Neden Olur ve Nasıl Önlenir?

Ağız kokusuna ağız içinde yer alan bakteriler neden olur. Bakterilerin ‘hidrojen sülfür’ ürünleri ağız kokusunu ortaya çıkarır. Ağız sağlığına dikkat eden kişilerde bakteri sayısı az olur ve ağız kokusu görülmez. Bu haberimizde ağız kokusunu nasıl önleyeceğimizi sizlere anlatacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Ağız Kokusu Neden Olur ve Nasıl Önlenir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

• Ağız kokusu Neden olur?

Ağız kokusuna ağız içinde yer alan bakteriler neden olur. Bakterilerin ‘hidrojen sülfür’ ürünleri ağız kokusunu ortaya çıkarır. Ağız sağlığına dikkat eden kişilerde bakteri sayısı az olur ve ağız kokusu görülmez. Ağız sağlığına dikkat etmeyen kişilerde ağız kokusu çok sık görülür. Ağız kokusu psikolojik, patolojik ve fizyolojik olmak üzere üç şekilde görülür.

1- Fizyolojik Ağız Kokusu: Beslenme alışkanlığına bağlı olarak ortaya çıkar. Aç olduğumuz zaman ağzımızda oluşan koku fizyolojik ağız kokusudur. Yüksek protein içerikli kırmızı et, balık, süt ve süt ürünleri fizyolojik ağız kokusunu tetikler. Bakterilerle ile etkileşim sonucu ortaya çıkar. Soğan, sarımsak tüketmek, sigara içmek, alkol almak ve kahve tüketmek ağız kokusuna neden olur. Ağız temizliğine dikkat etmek fizyolojik ağız kokusunu ortadan kaldırır.

2- Patolojik Ağız Kokusu: Kalıcı ağız kokusudur. Diş fırçalamak sorunu çözmez. Sorunun kaynağına inilip ciddi tedavi gerektirir. Patolojik ağız kokusu, ağız-yutak hastalıklarına paralel olarak gelişen bir kokudur. Diş ve diş etinize ne kadar baktığınız, özen gösterdiğiniz bu kokunun giderilmesinde önemlidir. Bu kokunun oluşmasına; ağzımızda kalan gıda atıkları, tükürük ve ağızda toplanan lökositler yol açar.

3- Psikolojik (Halitofobi) Ağız Kokusu: Bu sorun tamamen psikolojik kökenlidir. Kişiler, diğer insanların fark etmediği bir ağız kokusundan şikayet ederler. Psikiyatrik bir vaka olup hasta kendinden açığa çıkan bir koku olduğuna inanır. Ağız kokusu olup olduğunu anlayabilmek için; bileğimizi birkaç saniye yalayıp kurumasını bekleriz. Daha sonra o bölgeyi koklarız. Kötü kokunun dilden kaynaklı olup olmadığını anlamak için, plastik bir kaşık ile dilimizin arka tarafında kazıma yaparız. Daha sonra koklayarak kokunun dilden olup olmadığını anlamış oluruz.

• Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

1- Dil fırçalamak, ağız kokusunu gidermede diş fırçalamadan iki kat daha etkili sonuç verir. Dil fırçalarken, dilimizi oldukça dışarı çıkarmalıyız. Dilimizin en arkasına yerleştirdiğimiz dil temizleyiciyi öne doğru çekeriz.

2- Alkol ve sigara kullanmayın.

3- Sarım ve soğan gibi koku yayan besinleri tüketmekten uzak durun.

4- Bol su içeren sebze ve meyve tüketin.

5- Bol bol su için.

6- Ağzımızda meydana gelen enfeksiyonları giderin.

7- Ağız temizliğine çok önem verip düzenli olarak ağız bakımını yaptırın.

8- Maydanoz yağı içeren kapsül kullanın. Eczanelerden temin edebilirsiniz.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP