SGK Çift Maaş Almanın Önünü Açtı! Emeklilere Müjdeli Haber!

SGK Çift Maaş Almanın Önünü Açtı! Emeklilere Müjdeli Haber!

ABONE OL
11 Ocak 2023 21:33
SGK Çift Maaş Almanın Önünü Açtı! Emeklilere Müjdeli Haber!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte SSK’lı olmak BağKur’lu olmaktan daha avantajlı bir durum. Hal böyle olunca kişiler emekliliğine az bir süre kala BağKur’dan SSK’ya geçebiliyor. Ancak bu durum belli şartlara bağlanmıştır. Bu şartları sağlayan kişiler SSK’lı olarak görünebilecek. İşte detaylar..

Çalışanların emekli olması için üç şartın sağlanması gerekiyor. Bunlar yaş, prim gün sayısı, sigortalı çalışma gün süresi olarak belirtilmiş. Yaş ve prim gün sayısı sigortalı çalışma tarihinden itibaren belirlenmektedir. Emeklilik hususundaki temel düzenlemeler 1999 tarihinde yapılmıştır. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlandıysa erkekler 60 kadınlar 58 yaşında emekli olmaya hak kazanabilecek. Sigortalı olarak işe başlamak burada önemli olan bir diğer kıstas. Ardından yapılan yeni düzenlemeler ile 30 Nisan 2008’ten sonra sigortalı olarak işe başlayanlar hesaba katıldı. Kademeli olarak geçiş öngören sistemde emeklilik 2036 yılından sonra yaşın 1 yıl artması şeklinde hesaplanacak.

Kurum Detaylı İnceleme İsteyebilir

Tarihlerin bu kadar verilmesindeki amaç ise bir gün bile yaşanan gecikmenin hesaba katılmasıdır. Kişi 7 Eylül 1999 tarihinde işlemleri gerçekleştirse idi bu sistemden yararlanamayacaktı. SGK’ya verilecek bilgiler gün kesin olarak bilinmeli ve doğru tarih verilmelidir.

BağKurlular prim gün ödeme sayısı ve erken emeklilik konusunda SSKlılara göre dezavantajlı konumdalar. Bundan dolayı SSK’ya geçmek için tüm yöntemleri yasalar çerçevesinde değerlendirmektedirler. Yasalar ile çalışma olmadan SSK’lı gibi gözükmek mümkün değil. Ancak yine profesyonel şekilde geçişler yaşanabiliyor. O zamanda detaylı bir inceleme kurum tarafından yapılıyor. Ödenen primlerin buarada dikkate alınması bekleniyor. Primlere, statülere bakılarak karar verilecektir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP