DOLAR

32,5925

0.32%
EURO

34,6801

-0.19%
ALTIN(gr)

2.527,36

1,75%
BİST 100

%
Herkesi Memnun Edecek Yeni Ödeme Tanıtıldı Yararlanmayan Kimse Olmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Herkesi Memnun Edecek Yeni Ödeme Tanıtıldı Yararlanmayan Kimse Olmayacak

Herkesi Memnun Edecek Yeni Ödeme Tanıtıldı Yararlanmayan Kimse Olmayacak

Devlet, destek ödemesi verirken çeşitli şartlar öne sürüyor. Ancak yeni ödeme ile bu durum esnetecek gibi. Devlet herkese yararlı olacak ödemeler için açıklamalarda bulundu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Herkesi Memnun Edecek Yeni Ödeme Tanıtıldı Yararlanmayan Kimse Olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle bazı ödemelerde devlet yaş sınırı koyuyor. Yaşlılar için yapılan ödemelerde özellikle 65 yaş sınırı binlerce vatandaşı oldukça zora sokuyor. 64 yaşında olan vatandaşların maaş ya da evde bakım ödemesi alamaması ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde engeli vatandaşların da engel oranını yakalayamaması garip karşılanan bir uygulama. Her iki kategori için ayrı ayrı destek ödemeleri yapılıp diğer vatandaşlara destek ödemesi verilmemesi ise pandeminin oluşturduğu maddi buhranı daha da körüklüyor. Ancak devletin başlattığı çalışma ile bu sorunlar komple ortadan kalmış olacak. Muhtaçlık aylığı olarak geçen ödeme sayesinde evine asgari ücretin üçte biri kadar maaş giren kişiler daha rahat bir nefes alacak. Aranan tek şart bu olacak.

Tek Hane Tek Başvuru

Tüm hukuki işlemlerde olduğu gibi burada da 18 yaşından büyük olunması çok önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Bu durum devletin özel olarak koyduğu bir şart değil hukuk devletinde olması gereken bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer husus ise hanede sadece bir kişinin bu ödeme için başvuruda bulunmamasının gerekliliği. Hane içinde yapılan 2 başvuru hiçbir şekilde dikkate alınmayacak. İlk başvurunun sahibi kimse ve yaşça kim büyükse aylık ödeme kendisine yapılacak. Aylık 650 TL olarak açıklanan ödemelerin tamamı Ziraat Bankası aracılığıyla vatandaşlara yapılacak. Eve ödeme söz konusu olmayacak bundan dolayı dışarı çıkma konusunda serbest olan vatandaşlar başvuru yapmalı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP