Vatandaşa Müjde! Şartsız İşlemsiz 6.346 TL Banka Hesaplarına Yatırılacak

Vatandaşa Müjde! Şartsız İşlemsiz 6.346 TL Banka Hesaplarına Yatırılacak

ABONE OL
27 Ocak 2023 10:18
Vatandaşa Müjde! Şartsız İşlemsiz 6.346 TL Banka Hesaplarına Yatırılacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi olan ve işsiz vatandaşlara yapılan ödemelere hız kesmeden devam ediliyor. Yapılan açıklamaya göre İŞKUR iş birliği ile vatandaşa ödeme yapılacak. İşte detaylar.. İşi olmayan vatandaşlar devlet destek ödemeleri ile maddi sıkıntıları daha hafif atlatabiliyor. Ancak normalleşme sürecinin yakın tarihte başlayacağı bilgisi herkesi telaşlandırıyor. Halihazırda iş olmaması ve nakit ihtiyacını hemen çözememek vatandaşları fazlasıyla tedirgin ediyor. Devlet bu duruma farklı alternatifler getirerek vatandaşının yanında durdu. İŞKUR bünyesinde devlet destek ödemesi verilecek.  İŞKUR vatandaşları meslek sahibi yapmasının yanı sıra aynı vakitte da günlük cep harçlığı ödemesi ile aylık 6 bin 346 TL’ye varan bir ödeme yapıyor. İŞKUR meslek kurslarıyla cep harçlığı değişik alanlarda ve değişik tutarlarda ödenmektedir. Yapılan bildirime göre; “İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki tecrübe kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini çoğaltmak suretiyle işbaşı eğitim uygulaması düzenlenmektedir” ifadelerini kullanarak değişik programlar ilan edildi. Peki, bu eğitim programlarından yararlanmak amacıyla hangi şartlar bulunuyor?

Meslek Grupları Ödemenin Miktarını Değiştirecek

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211, 55 TL, öğrencilere 158,66 TL ve işsizlik ödeneği alanlara da günlük 105,78 TL cep harçlığı ödemesi yapılacak. Programa katılan ev hanımları kursu bitirene kadar 6 bin TL’den yüksek tutarda maaş alacaklar. Düzenlenen programa katılmak isteyen kadınlar başvurularını; Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden yapabilirler.

İşkur Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı ya da eşi olmamak,
Emekli olmamak,
Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak gerekiyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP