FED Faiz Kararını Açıkladı! (Altın ve Dolar Hareketlendi)
  • Finans 365
  • Altın
  • FED Faiz Kararını Açıkladı! (Altın ve Dolar Hareketlendi)

FED Faiz Kararını Açıkladı! (Altın ve Dolar Hareketlendi)

Merakla beklenen FED faiz kararı açıklandı. Amerikan ekonomik verilerinde enflasyon rakamlarının kötü gelmesi sebebiyle faiz indirimi bekleniyordu. Beklendiği gibi de oldu. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
FED Faiz Kararını Açıkladı! (Altın ve Dolar Hareketlendi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed Faiz Kararını Açıkladı

ABD Merkez Bankası Fed beklendiği gibi 25 baz puan faiz indirimine giderek faiz oranını %2,00’dan %1,75 seviyesine düşürdü.

Milyonlarca ekonomi takipçisi FED faiz kararını beklemeye başlamıştı. Uzmanlara göre faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyordu. Dolar FED kararı öncesi 5,71 tl seviyesinde işlem görüyordu. Açıklama sonrası ise 21:25 itibariyle 5.72 seviyesinden işlem görüyor.

ABD ekonomisinin resesyon korkusu FED’in faiz indirimine gideceği sinyalleri veriyordu. Dünya piyasalarının en önemli aktörü olan Amerikan Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararı tüm piyasaları etkileyecek.

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentilere paralel olarak politika faizini 25 baz puan indirerek %1.75’e çekti.

FEd faiz kararını saat 21:02 sularında açıkladı. Piyasaların beklentisi doğrultusunda 25 baz puan faiz indirimi yaptı. Doların buna nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Fed Faiz Kararı Sonrası Altında Son Durum

FED’in Önceki Kararı Ne Oldu?

FEd temmuz ayında yaklaşık 11 yıl aradan sonra faizlerde indirime gitmiş ve 25 baz puan güncelleme yaparak politika faizlerini 2,25 seviyesine çekmişti. Faiz kararı öncesi 5,52 olan dolar kuru faiz indirimi sonrası 5,53 seviyesine yükselmiş ti.

FED Faiz kararını açıkladı!

FED politika faizlerini 25 bp indirim yaptı. dolar ve altının ne tepki vereceği merak edilmeye ve takip edilmeye başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP